Tornaveu
Dos documentals commemoren els 50 anys dels Castellers de Barcelona

Què representa ser casteller? Què comporta ser membre d’una colla? Aquestes són les preguntes que vol respondre el documental ‘Vida Castellera’, realitzat pels alumnes de l’Institut Moisès Broggi gràcies a l’assessorament del cineasta David Gutiérrez i la productora A Bao A Qu. En els quinze minuts del visionat, els estudiants han volgut reflectir la vessant més emocional de l’activitat castellera.

Des d’una perspectiva més acadèmica, el documental “50 anys fent cultura. Castellers de Barcelona, 1969-2019” entrevista castellers que han protagonitzat el mig segle de vida de l’entitat: referents històrics i també persones que segueixen tenint importants responsables. En la mateixa línia, el documental -gravat amb la col·laboració de Betevé- alterna imatges des dels inicis de colla fins a l’actualitat.

La taula rodona posterior als passis documentals, titulada “50 anys fent pinya” comptarà amb la participació de Raimon Cervera, Xavier Brotons, Raquel Sans i Rafel Lujan. L’acte finalitzarà amb un refrigeri per a tots els assistents i l’alçament d’un pilar de 4 a la porta dels Cinemes Girona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa