Tornaveu
Creativitat, espectacle i reivindicació en la 17a Trobada Nacional de Falcons

Una cita anual per difondre els falcons a un públic generalista i que a més serveixi per a demostrar el gran ventall de figures que poden executar-se. Aquests són els objectius de la Trobada Nacional de Falcons, organitzada anualment per la Federació de Colles de Falcons de Catalunya conjuntament amb una de les onze colles que en formen part. Amb motiu del 20è aniversari dels Falcons de Vilanova i la Geltrú, la 17a Trobada Nacional va celebrar-se el 14 de juliol a la capital del Garraf.

Els més de 500 falconers citats van reunir-se a les 17:30h a la Plaça de les Neus i la Plaça de Soler i Gustems per a iniciar dues cercaviles simultànies. El recorregut, que culminaria a la Plaça de la Vila, va servir per mostrar el vessant més espontània i creativa del món falconer. Entre les figures que es van executar, no hi van faltar avets, quadrigues, lleons o escales caminades.

Reunides totes les colles a la Plaça de la Vila, cadascuna d’elles va tenir l’oportunitat de realitzar dos construccions. També foren dos els escenaris habilitats per l’organització, amb l’objectiu que poguessin rellevar-se sense interrupció, i així agilitzar l’espectacle. Les construccions, entre les quals van predominar les pires, i els típics vols de dos, tres o quatre persones, van fer les delícies del públic Com a cloenda de la diada, les onze colles van realitzar una actuació conjunta davant la façana de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Amb el Cant dels Segadors com a paisatge sonor de fons, totes ells van lluir cartells en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats.

Com és habitual, la Trobada Nacional va acabar amb un sopar de germanor. A continuació, tots els participants van poder gaudir de l’actuació dels punxadiscos Santa Madrona i Mambra Negra & Serrallonga.

La colla del Riberal serà l’amfitriona de la 18a Trobada Nacional de Falcons, que se celebrarà en el transcurs del 2019 en una data encara per determinar. Una bona oportunitat per traslladar l’afició falconera a la Catalunya Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa