Tornaveu
Barcelona viurà la primera diada castellera confinada

Els Castellers del Poble-sec, els Bandarres, són la primera colla castellera de Barcelona a organitzar una diada castellera confinada. Serà el diumenge 24 de maig a les 12 h a les xarxes socials de la colla. Hi participaran els Castellers d’Esplugues de Llobregat i els Castellers d’Esparreguera, que, juntament amb els amfitrions, faran una enfaixada general amb el lemaPer Can Bandarra ens enfaixem respectant la distància de seguretat’. Entre els castells més importants aconseguits per aquesta colla hi ha el quatre de vuit, el dos de set, el tres de set aixecat per sota, el cinc de set, i el quatre de set amb agulla.

I quan tornaran els castells a les places? El passat 9 de maig es va celebrar la taula rodona ‘Castells en temps de pandèmia, i ara què?’ El debat va comptar amb la presència de Bea Jiménez (cap de colla dels Castellers de Sabadell), Iruna Rigau (excap de colla dels Marrecs de Salt), Anna Jiménez (cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família), Júlia Montserrat (cap de canalla de la Colla Joves Xiquets de Valls) i Montse Pachón (Castellers de Barcelona). Les participants van abordar el present i el futur del món casteller en relació amb la Covid-19 i en van extreure dues conclusions unànimes.

La primera és que només es podran tornar a fer castells quan les autoritats ho aprovin i sigui completament segur. La idea és que les colles no es poden permetre que hi hagi un rebrot amb el focus entre els seus membres. També es va apuntar que, mentre s’hagi de dur mascareta, no es podran fer castells. Segons Júlia Montserrat, ‘seria irracional i irresponsable’. També es va concloure que la colla hauria de tornar a assajar a la vegada. Tot i que potser seria més fàcil tornar a assajar per nuclis petits, els castells realcen el valor del gruix de la colla, el conjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa