Tornaveu
Acte d’inici de les obres del Museu Casteller a Valls

El món casteller es trobarà a Valls per protagonitzar l’inici de les obres del Museu Casteller de Catalunya que tindrà lloc el divendres 27 de març a partir de les 19h en l’entorn de la plaça del Blat.

En memòria de les víctimes de l’accident de dimarts de l’avió Airbus-320 que volava entre Barcelona i Düsseldorf, l’acte s’iniciarà amb un emotiu minut de silenci per expressar el condol i la solidaritat de tot el món casteller. A més, com a mostra de dol, l’acte no inclourà els parlaments oficials de les autoritats programats inicialment i, a conseqüència dels fets esdevinguts, el president de la Generalitat, Artur Mas, no hi podrà assistir.

D’aquesta manera, l’acte es concentrarà només en l’apartat popular i casteller, d’una manera especial amb l’enlairament simultani de 32 pilars que marcaran de manera simbòlica l’inici de les obres de construcció del Museu Casteller. L’acte, que serà conduït i presentat pel periodista Xavier Grasset, tindrà també com a protagonistes als enxanetes que, en representació de totes les colles de la Coordinadora de Colles Castelleres, dipositaran en el recinte on s’alçarà el Museu Casteller els escuts distintius de cada agrupació. També hi prendrà part el grup de grallers de Valls, Bufalodre, prestigiosa formació de música popular en actiu des de 1994, que interpretarà diverses peces del repertori casteller

Les 32 colles que enlairaran simultàniament els pilars són les següents: Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, les tres colles de Vilafranca del Penedès -Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Vilafranca-, les quatre agrupacions de Tarragona -Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau-, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Bordegassos de Vilanova, els Xiquets de Reus, els Nens del Vendrell, els Minyons de l’Arboç, els Castellers de Terrassa, els Castellers de Sabadell, la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Brivalls de Cornudella, els Xiquets d’Alcover, els Castellers d’Altafulla, els Castellers de Sant Vicenç, els Encantats de Begues, els Torraires de Montblanc, els Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Vila-seca, els Castellers de les Roquetes, Los Xics Caleros, els Carallots de Sant Vicenç i els Ganàpies de la UAB. A l’acte també s’hi ha volgut sumar la Muixeranga d’Algemesí del País Valencià i la Moixiganga de Tarragona, antecedents dels actuals castells. A més, tot i que no aixecaran pilars, també han confirmat que assistiran representants de les juntes directives dels Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró, Castellers de Badalona, Castellers d’Esparreguera, Castellers de Sant Feliu i Sagals d’Osona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa