Tornaveu
Santa Úrsula 2022: alegria, incertesa i grans expectatives

L’actuació de la Colla Joves a la Tarraco Arena Plaça va suposar una injecció de confiança pels diables vermells, que han arrencat la diada descarregant el 4 de 9 net—l’única colla que l’ha aconseguit aquesta temporada. La Colla Vella ha completat una primera ronda magnífica dels Xiquets de Valls descarregant el 4 de 9 amb folre i pilar, el primer d’aquest curs.

Les dues colles han apostat pel 2 de 8 net en segona ronda. Seguint el protocol vallenc, en fer llenya l’intent de la Joves a l’alçada dels dosos, els de Pere Rico han apostat pel 3 de 9 amb folre, que han assolit amb solvència. A continuació, la Vella ha fet gala d’una elevada capacitat de resistència per descarregar la “bèstia indomable”, i així treure’s l’espineta de la caiguda en el Concurs.

Santa Úrsula 2022 ha viscut un moment d’inflexió a l’inici de la tercera ronda. El 5 de 9 amb folre de la Colla Joves, carregat gràcies a una excel·lent feina de la canalla, s’ha desmuntat pel peu. Una caiguda lletja que ha provocat nombrosos lesionats (afortunadament, no es té coneixement de cap cas de gravetat) i la consegüent interrupció de la diada durant una hora. Les tímides gotes que precipitaven a Valls han afegit incertesa sobre la conclusió de la jornada.

Passades gairebé quatre hores des de l’inici de la diada, i després d’obtenir el vistiplau de l’Ajuntament, la Colla Vella ha muntat el 3 de 9 net. El castell s’ha alçat amb una gran solidesa, llàstima que la indecisió de l’enxaneta hagi impedit fer-ne l’aleta. Sensació agredolça pels d’Albert Martínez, que han demostrat que dominen prou la construcció per (almenys) carregar-la. L’acotxadora, poca broma, ha mantingut la posició deu segons abans que el castell defallís. Els rosats han acabat la seva actuació descarregant el 3 de 9 amb folre.

A l’espera que se celebrin les darreres diades, Santa Úrsula 2022 confirma que el retorn de l’activitat castellera ha superat àmpliament les expectatives inicials. Possiblement, hem oblidat massa ràpid que, malgrat les excel·lents construccions que s’han assolit – el 3 de 10 dels Castellers de Vilafranca, el 4 de 9 de la Joves, el 2 de 8 de la Vella -, aquesta és una temporada de represa, condicionada per un parèntesi forçós durant divuit llargs mesos. Per Sant Joan, pocs haurien imaginat els castells que s’han portat a plaça aquest octubre. Amb una mica més de sort i determinació dels menuts, estaríem parlant d’una Santa Úrsula històrica i memorable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa