Tornaveu
La Nit de Castells donarà el tret de sortida a la temporada 2023

Tot a punt per oficialitzar l’inici de la temporada castellera 2023. La setzena edició de la Nit de Castells se celebrarà el 4 de febrer, al Centre Cultural de Valls, on a més d’escenificar-se l’arrencada de la temporada, es lliuraran els premis i distincions de la campanya passada. Iniciativa de la Revista Castells i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i TAC 12, la cita és una referència en el món casteller. De fet, serà també l’escenificació de la recuperació de la plena normalitat al món casteller després de la pandèmia. La gala del desembre de 2021 va estar condicionada per restriccions, i per altra banda, ha estat en aquesta temporada 2022 que les actuacions i concursos han recuperat la normalitat i els índexs de participació prepandèmics.

Es recupera la normalitat després de la pandèmia

De la Nit de Castells en sortiran deu reconeixements a trajectòries, iniciatives i moments i colles protagonistes de la temporada 2022, que són el resultat de les valoracions de diferents jurats. L’acte serà conduït pels periodistes Carles Cortés i Aina Mallol i serà retransmès per les televisions locals de Catalunya, en una producció de TAC 12 i La Xarxa. A la gala hi assistiran dirigents de les colles castelleres, patrocinadors i representants institucionals i d’organismes culturals i socials del conjunt del país, a més dels guardonats.

Premis de la XVI Nit de Castells

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat per la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi a una iniciativa social. Premia una iniciativa en funcionament destinada a projectar i reforçar el món casteller. Atorgat per la Revista Castells.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que pels seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi Imatge de la temporada TAC 12 – La Xarxa. Premia una imatge representativa de la temporada pel seu impacte, singularitat o identitat. Atorgat per TAC 12 i La Xarxa.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric i les més completes en cada categoria. Patrocinat per Estrella Damm.

Premis Especial Nit de Castells. Premia un fet rellevant del món casteller pel seu impacte, transcendència o valor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa