Tornaveu
Un miler de nens estrenen la cantata infantil ‘Vet-ho aquí’, d’Albert Guinovart i David Pintó

Els contes tenen una “força i un poder” que sovint passen “desapercebuts”, asseguren Guinovart i Pintó. Per això, els autors han donat a la cantata la forma d’un conte clàssic –amb una princesa, un rei dèspota, un drac–- per “presentar uns arquetips de personatges diferents dels que estem acostumats, que ens facin reflexionar, ens emmirallin, i ens facin canviar el punt de vista”. La coordinadora general del SCIC, Júlia Olivés, afegeix que Vet’ho aquí aborda qüestions “com la identitat o les relacions entre persones, d’una manera molt natural”, i destaca també la música, “una riquesa melòdica extraordinària i la qualitat d’instrumentació molt gran”.

Una estrena i quatre concerts

Vet’ho aquí es va estrenar dissabte passat a L’Auditori de Barcelona, i va reunir sobre l’escenari uns tres-cents nens i nenes cantaires. En els pròxims dies l’obra arribarà a l’Auditori de Girona (diumenge 22), l’Auditori Enric Granados de Lleida (28 de maig) i el Camp de Mart de Tarragona (el 5 de juny). En total hi participaran un miler de nens dels cors infantils del SCIC, amb la direcció de Pablo Larraz, i de David Pintó (direcció d’escena). Els cantaires estan acompanyats per Toni Viñals i Clara Altarriba, dos habituals a les cartelleres dels musicals, qui interpreten les parts solistes, i el mateix Albert Guinovart, al piano, lidera un petit conjunt instrumental de set músics.

A més dels concerts, la il·lustradora Lyona ha convertit Ve-t’ho en un conte musicat. De moment, només es pot adquirir als concerts de la 55a Trobada del SCIC, però aviat s’espera oferir també a les llibreries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa