Tornaveu
Súria esdevindrà la capital de les caramelles el 16 i 17 d’abril

Els cants, els balls de bastons, els trabucaires i els cascavells tornaran a omplir aquest cap de setmana els carrers i places de Súria, en una de les celebracions més representatives de la població del Bages i la cita caramellaire més gran del país. La vila de Súria vibra per aquestes dates mantenint i enriquint una tradició que es remunta al segle XVI.

Enguany hi participaran vuit colles: El Tro Gros, amb cants, trabucaires i ball de cascavells; La Llanterna, amb cants; la Juvenil del Foment Cultural, amb cants, grup orquestral, danses, bastons i ballestes; els Grans de l’Agrupació Sardanista, amb cants, danses i bastoners; la Infantil de l’Agrupació Sardanista, amb cants, danses i bastoners; la Infantil del Foment Cultural, amb cants, grup orquestral i danses; l’Altatxu, amb cants, bastoners i ball de mosses i fadrins, i la Coral Sòrissons, amb cants.

Tot i que les festes ja comencen aquest cap de setmana –amb la 12a Trobada Gegantera de la Fira de Rams, exposicions, concerts, sardanes, etc. – el programa de les caramelles s’inaugurà oficialment el Dijous Sant a la tarda amb l’entrega de cinta commemorativa a les diferents colles davant la Casa de la Vila.

Dissabte al migdia i la tarda es faran les tradicionals caramelles a pagès, en què caramellaires fan ruta per les masies del municipi per apropar-los els cants i danses típiques. Al vespre el pavelló municipal acollirà la Trobada Caramellaire, amb l’actuació de les colles, castellers i la interpretació conjunta d’El Cant del Poble.

Diumenge de Pasqua, el dia central, durant tot el matí, les colles recorreran els carrers i places omplint-los de música, cançons, i danses tradicionals. No hi faltaran balls de bastons i de cascavells, i també es faran sentir els trabucaires. La plaça Major del Poble Vell i el centre urbà seran els punts més destacats de les actuacions, i el centre de la vila es convertirà en una illa caramellaire entre les places de Sant Joan i de la Serradora. L’acte de cloenda, després de la missa solemne, reunirà totes les colles a la plaça de Sant Joan per dansar el ball dels Caramellaires del Cardener. La festa finalitzarà ja a la nit, amb el sopar de Caramelles i concerts en el pavelló municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa