Tornaveu
Oberta la convocatòria dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya
La 2a edició dels Premis Josep Anselm Clavé ja està a punt. El concurs, impulsat per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, presenta deu categories que premien des de composicions i enregistraments de música coral fins a projectes que promocionin el cant coral a nivell internacional. Les candidatures es podran enviar fins al diumenge 2 de febrer a través d’aquest formulari.

Difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya. Aquesta és la fita que persegueixen els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019, organitzats anualment per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català. Les bases del concurs contemplen deu guardons, que es desglossen en les categories següents: Millor producció/espectacle, Millor programa, Millor programa de música coral catalana, Millor enregistrament, Millor composició, Millor projecte de transformació social, Iniciativa Innovadora, Comunicació i Millor projecte coral internacionalitzador.

Les candidatures poden enviar-se fins al 2 de febrer mitjançant el formulari que es facilita a la pàgina web, però en certes categories també es demanen més requisits. És el cas de les distincions Millor programa i Millor programa de música coral catalana, on és necessari adjuntar el programa de mà dels concerts. El premi a Millor enregistrament també precisa l’enviament d’una còpia del disc físic o d’un enllaç web, i tots els treballs que es facin arribar a la categoria Millor composició han d’incloure la partitura de l’obra.

El jurat encarregat de valorar totes les propostes estarà conformat per professionals vinculats al món coral exceptuant el Premi a la Millor Producció/Espectacle, que l’atorgarà el públic a través d’una votació popular. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el dissabte 14 de març de 2020 a les 20.30 h a la Sala Moragues del Born – Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona.

Uns premis que homenatgen la figura de Josep Anselm Clavé

El nom dels premis també vol ser un homenatge a Josep Anselm Clavé (1824 – 1874), considerat el fundador del moviment coral i un dels impulsors més importants del moviment associatiu. La seva fita principal va ser aconseguir apropar la música a les classes populars a través del cant coral, fet que l’acabaria portant a crear l’Asociación Euterpense de cantaires l’any 1860.

La coral va actuar en grans festivals celebrats a Barcelona els anys 1860, 1861, 1862 (data en què es va celebrar el primer concurs coral) i 1864, aconseguint un reconeixement social destacat. A part de la vinculació de Clavé amb el món de la música coral, també va ser poeta i polític, arribant a ocupar càrrecs com el de diputat o president de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa