Tornaveu
Oberta la convocatòria dels 3rs Premis Anselm Clavé de cant coral
Durant l’any 2020, la gala de lliurament dels premis es va haver d’ajornar i traslladar a les xarxes a causa de les restriccions i el context de la pandèmia. Ara, en la seva tercera edició, els guardons que organitzen la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català es tornen a reinventar, incorporant noves categories i ampliant el jurat. Entitats i públic poden proposar els seus candidats fins a l’1 de febrer a través del formulari en línia.

Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé, explica que des de l’entitat s’han volgut “recordar de tota la cultura popular més enllà de l’àmbit del cant coral” i “reconèixer el gran esforç que han fet totes les entitats per seguir fent activitats durant la pandèmia”. Per això, els premis estrenen una nova categoria, que premiarà a la millor producció-espectacle no coral de cultura popular.

Aquesta és la principal novetat que presenta la tercera edició d’aquests guardons nascuts amb la intenció de difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya. Però no és l’única, perquè també s’han creat o reformulat les altres categories, per tal d’adaptar-se al context de pandèmia viscut i a les noves formes d’arribar al públic que han sorgit. Així, el jurat atorgarà també els premis al millor enregistrament de cant coral del 2020, millor composició, projecte de transformació social, caramelles (en vídeo o directe), comunicació, educació i trajectòria coral i trajectòria a director o directora.

A més, el públic tornarà a votar el millor espectacle, producció o concert estrenat l’any 2020 amb música, intèrprets o producció catalana, però hi haurà dues categories: espectacle en directe i en vídeo, estrenat a les xarxes.

Els organitzadors han donat a conèixer el jurat, que s’amplia a set personalitats vinculades al món coral i a la cultura popular a Catalunya: el compositor i director de cor i orquestra Josep Mut Benavent (president), els també directors de cors Esteve Costa, Andrea de Escalada, Carles Grèbol, Júlia Sesé i Anna Gorchs, l’antropòleg i activista de la cultura popular Josep Fornés.

Les candidatures es poden presentar a través del següent formulari fins a principis de febrer, a través de la nova pàgina web dels Premis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa