Tornaveu
Mor Maria Martorell, impulsora del cant coral infantil català

Maria Martorell, cofundadora del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), va morir el diumenge. Mestre de professió exercí la docència durant 42 anys. La faceta musical va ser d’allò més important i en especial la dedicada als infants. S’estimava la cultura catalana, i tenia una gran convicció en el valor de l’ensenyament musical per al desenvolupament global de la persona.

Sempre recordarem la presència de la Maria a l’edifici dels Cors de Clavé, local on té la seu social el SCIC. Durant molts anys s’encarregà d’editar La Circular, òrgan d’expressió d’aquest col·lectiu coral.

Va acompanyar sempre al seu germà Oriol en l’aventura de la internacionalització del cant coral català, del qual se sentia molt orgullosa.

Maria Martorell va rebre l’any 2013 la Creu Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya “en reconeixement al valuós treball que ha dut a terme en el món de les corals infantils i, singularment, en el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, federació que agrupa 5.000 nois i noies de més de cent corals.

L’any 2005, la revista Aurora editada per la Federació de Cors de Clavé va publicar una extensa entrevista amb Maria Martorell. Podeu accedir-hi a ella, clicant aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: martha ros vilanova a maig 09, 2015 | 21:31
    martha ros vilanova maig 09, 2015 | 21:31
    Un record molt especial per la Maria , q. omplí de música la nostra infantesa . Gràcies !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa