Tornaveu
Manel Valdivieso dirigirà la 10è edició del Cor Jove Nacional de Catalunya
El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) celebrarà enguany el seu desè aniversari, consolidat com un projecte formatiu d’alt nivell i com a plataforma per als joves talents musicals del país. Ho farà sota la batuta de Manuel Valdivieso, director titular de la JONC –la Jove Orquestra Nacional de Catalunya–, amb qui el Cor col·laborarà per primera vegada, i amb un programa basat en dos dels grans compositors del barroc alemany.

El Cor es reunirà a l’estiu per treballar dos programes protagonitzats per dues de les grans obres del barroc alemany, el Magnificat de Bach i les Musikalische Exequien d’Heinrich Schütz. Pel primer, els joves cantaires comptaran amb la col·laboració d’un equip de cantants professionals vinguts d’arreu i, per primer cop, de la JONC, homòleg orquestral del Cor, en un concert que es podrà sentir al Palau de la Música Catalana, com a clausura del 10è Festival Bachcelona, i als auditoris de Vic i Torroella de Montgrí. Hi participaran també els solistes de la Salvat Beca Bach.

En el segon programa, el Cor, ja en solitari, afrontarà les parts solistes de l’obra de Schütz, el primer rèquiem alemany de la història. Es podrà escoltar també en diversos concerts arreu del territori.

Aquesta serà la proposta artística de Manel Valdivieso, qui prendrà el relleu de Pere Lluís Biosca, qui es va encarregar de dirigir l’anterior fornada del Cor. Tot i la seva vinculació amb el món coral des de petit (es va formar a l’Escolania de Montserrat), Valdivieso ha centrat la seva trajectòria professional en la direcció d’orquestra, que l’ha portat a dirigir les principals orquestres del país i a debutar als teatres d’òpera del Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l’Òpera Nacional de Korea i l’Òpera de Washington DC, a més a més de participar en les temporades estables de l’Orquestra Simfònica de Frankfurt-Oder o de l’Orquestra de Cambra de Ginebra. És, també, professor al Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona, i director artístic de la JONC des del 2001.

Audicions a finals de febrer

Les audicions per formar part d’aquesta desena edició del CJNC se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2022 a Barcelona, i consistiran en la interpretació d’una obra de lliure elecció i d’alguns fragments del Magnificat de Bach. Els joves que vulguin participar, entre els 18 i 28 anys, es podran inscriure a partir del 17 de gener a través de la pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa