Tornaveu
Les corals El Penedès i Erato, entre les Creus de Sant Jordi 2012

Tal i com ha explicat la Generalitat a través d’un comunicat, la Societat Coral El Penedèsha contribuït ininterrompudament a la pràctica del cant coral a Catalunya i a la vida cultural de Vilafranca del Penedès. La seva trajectòria constitueix un exemple de l’aportació de la societat civil a la construcció del país”.

Per la seva banda, la Societat Coral Erato, “inicialmentdedicada a la pràctica del cant coral, progressivament aniria organitzant un conjunt d’activitats que avui conformen disset seccions de caire cultural, social i esportiu que contribueixen a la dinamització de la capital de l’Alt Empordà”.

Dins de l’àmbit de la cultura popular, també han estat reconegudes la Passió d’Esparreguera, la Lira Vendrellenca, i la Festa Major de Gràcia. A títol individual, destaquen Robert Roqué, periodista musical i promotor cultural, guardonat per la seva tasca de difusió del món sardanista, i Jusèp Amiell, sacerdot impulsor de la cultura aranesa, estudiós i promotor del patrimoni, tradicions i llengua de la Vall d’Aran.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 20 d’abril al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa