Tornaveu
La Coral Sant Jordi enceta la celebració del seu 75è aniversari aquest dissabte amb el ‘Rèquiem’ de Mozart

La Coral Sant Jordi oferirà aquest dissabte el seu tradicional concert de Sant Jordi a la basílica de la Mercè (21h) acompanyada en aquesta ocasió per l’Orquestra Terrassa 48 i amb Mireia Barrera com a directora convidada. Per a Barrera serà una doble estrena, ja que serà el primer cop que es posi al capdavant de la formació i també la primera vegada que dirigeixi l’obra testamentaria de Mozart.

L’acte servirà per donar el tret de sortida dels actes de la commemoració dels 75 anys de l’emblemàtica coral. La cita següent serà un concert el 10 de juliol, que oferirà un repàs a les obres més emblemàtiques del cor i que es comptarà amb la participació del director titular, Oriol Castanyer, i dels seus predecessors, Lluís Vila i Xavier Sans.

L’11 de novembre, coincidint amb la data exacta de l’aniversari de la primera audició pública de la coral a l’església de Sant Pere de Rubí, es tornarà a oferir aquell mateix programa al mateix temple. A final d’any, el tradicional concert de Nadal tornarà a aplegar la Coral Sant Jordi amb els seus cors infantil –que celebra seixanta anys– i jove, amb un programa que inclourà l’estrena d’una nova versió de la nadala Fum, fum, fum, encarregada expressament per a l’ocasió. Finalment, està previst una gira de concerts per tot el país, amb el repertori més aplaudit pel públic al llarg de la història de la Coral.

A més de música, el programa de commemoració també inclou dues exposicions. La primera, Oriol Martorell: 25 anys seguint l’estela del seu llegat, convida a descobrir la figura del fundador de la Coral Sant Jordi, i la seva tasca en l’àmbit no només coral sinó de la pedagogia, la història i la política del nostre país. La mostra actualment es pot visitar al Monestir de Montserrat fins al 29 d’abril, i al maig farà parada al Paranimf de la Universitat de Barcelona. La segona exposició arribarà a la tardor a la Biblioteca de Catalunya i estarà dedicada a la història de la Coral.

Els actes de celebració de l’aniversari es tancaran amb un concert la diada de Sant Jordi de 2023 a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, on s’interpretarà la Petita Missa Solemne de Rossini.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa