Tornaveu
La Circular, la revista de les corals infantils
El secretariat de corals infantils de Catalunya (SCIC), que aplega 73 entitats, edita la revista La Circular tres cops l’any, amb l’objectiu de difondre l’activitat de les corals infantils de tot el país i posar en comú experiències formatives i lúdiques a l’entorn del cant coral. El número del darrer trimestre de 2012 conté un monogràfic sobre el cant coral al Nadal en què es pregunta com vivim avui la festa de Nadal i què canten els nens a l’escola, què significa la missa del Gall i quin paper conserven a la nostra societat les tradicions nadalenques de sempre. Precisament, destaquem l’article que analitza les nadales a l’escola, on el professor de música Ricard Gimeno lamenta que “darrerament, tendències falsament justificades amb el segell de la igualtat o el respecte mal entès fan que no es cantin nadales a certes escoles, que entenen que han de ser laiques i aconfessionals. S’eviten de totes totes temes tan nostrats com “la Verge Maria” i el “Nen Jesús”, i se substitueixen per “Concerts de Nadal o Concerts d’Hivern”. Si us plau, no forma part de la nostra cultura, la cançó tradicional?”, es pregunta aquest professor.

La revista ofereix un article dedicat a la transmissió de la cançó popular de generació en generació i als esforços que dediquen molts col·lectius a mantenir-la viva en els temps actuals, i un altre document en què s’analitza la història i els diferents formats que ha adoptat la missa del Gall.

Finalment, i al marge de serveis com l’agenda o llibres recomanats, La Circular ens ofereix una conversa amb l’etnomusicòleg Jaume Ayats, cap del departament de musicologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Si voleu més informació del SCIC, podeu consultar el seu web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa