Tornaveu
Ja es coneixen els nominats als Premis Clavé 2022

La 5a edició dels premis Josep Anselm Clavé de cant coral entra en la recta final. La Federació de Cors de Clavé ha donat a conèixer els 65 nominats en les catorze categories: són produccions, entitats, personalitats, publicacions, projectes i personalitats que han destacat en el panorama del cant coral de l’any 2022. En la segona quinzena d’abril es proclamaran els guanyadors i el 28 del mateix mes es farà el lliurament dels guardons, en el Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles (Vallès Oriental).

Un any més, la convocatòria ha tingut una alta participació, amb més de dues-centes candidatures rebudes, especialment en les categories de millor composició i de millor producció de cant coral. Entre els nominats, hi trobem espectacles com El Messies d’Albert Guinovart, La gata perduda –l’òpera prima dels Cors del Raval de Barcelona i Arnau Tordera–, El Cançoner popular contemporani del Cor de Cambra del Palau de la Música, o Dones a Veus de la  Coral Polifònica de Girona. I en l’apartat de composició, destaquen noms com Josep Ollé, Salvador Brotons o Anna Campmany, amb una triple nominació.

Premis del públic i del jurat

D’entre aquesta seixantena llarga de nominats, el públic podrà votar pel millor enregistrament en vídeo i el millor espectacle de cant coral 2022. Ho podrà fer a partir del pròxim dilluns 20 de març, des del web dels premis. Per la seva banda, el jurat decidirà els guanyadors de les següents categories: millor enregistrament de cant coral, composició, projecte de transformació social, caramelles, producció no coral de cultura popular, comunicació, educació, trajectòria coral, trajectòria director i coral infantil, a més de la trajectòria a una entitat claveriana.

El que sí se sap ja és el premi a la millor coral o entitat a la Catalunya Nord. Ha estat per a la primera Junta de la Federació de Cors de Clavé de la Catalunya Nord, presidida per Germinal Monge. El reconeixement, que en aquest cas l’atorga un jurat independent, ha valorat la seva “empenta de crear una xarxa de cors a la part catalana de l’estat francès”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montse a juliol 11, 2023 | 12:49
    Montse juliol 11, 2023 | 12:49
    Bon dia. Voldria, saber si el mestre i director Carles Grèbol segueix en actiu i si dirigeix alguna Coral. Gràcies!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa