Tornaveu
IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània

El Moviment Coral Català —oficina per al Cant Coral de la Mediterrània— organitza la IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània que enguany tindrà lloc a Barcelona el primer cap de setmana d’octubre de divendres 1 a diumenge 3. El Museu d’Història de Catalunya acollirà de nou aquesta cita anual en què directors, gestors i responsables corals catalans vinguts d’arreu de la riba mediterrània es reuniran el cap de setmana en taules rodones, ponències, debats per a parlar de diferents temes.

En aquesta ocasió es tractarà del «Cant coral i els joves»i el «Cant coral i la comunicació». Per això, aquesta trobada és interessant per a directors de cors en general, però especialment cors joves, cors universitaris, cors de centres educatius, etc. Per a professors de música de secundària, professors de cant coral de conservatoris i escoles de música, etc. I també per a responsables de comunicació o de butlletins i revistes d’entitats corals.

El principal objectiu és identificar els interlocutors dels diferents països de la mediterrània i dibuixar un mapa sobre la situació del cant coral en aquests països. Per aquesta raó, cada edició ha estat dedicada a un tipus de cor diferent (cors infantils, cors de veus iguals, cors d’homes, cors mixtos, etc.) i a qüestions comunes (formació de directors, composició, edició i enregistrament, etc.).

El segon objectiu és crear una plataforma de difusió de les activitats i iniciatives corals de tota la regió mediterrània. Finalment, però no per això menys important, la trobada és el marc ideal per al naixement i l’impuls de nous projectes corals i, així mateix, de creació de treball en xarxa per a projectes d’abast internacional. És fruit d’aquesta línia de treball la Conferència sobre Música Religiosa de la Mediterrània, que tindrà lloc a Grècia els propers 7, 8 i 9 d’octubre. La idea d’aquesta conferència va néixer en una edició passada d’aquestes trobades d’experts.

A més a més, s’aprofita la cita per a dur a terme reunions de treball i de coordinació de projectes internacionals com la Conferència de Grècia o la Mediterranean Voices Conference, que tindrà lloc a Catalunya el 2013.

Tothom és benvingut a la Trobada. S’hi pot assistir i escoltar les ponències i intervencions dels altres participants, participant, si es vol, en els debats. O bé es poden presentar propostes de ponència o comunicació sobre algun dels temes que es tracten.

Per tal de facilitar la participació dels catalans, totes les sessions compten amb traducció

simultània anglès-català i català-anglès. La inscripció és gratuïta: només cal enviar la butlleta d’inscripció que facilitem a [email protected]. També n’adjuntem el programa.

Més informació: Martí Ferrer i Bosch, president del Moviment Coral Català

[email protected]. T. 93 319 67 28

www.mcc.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa