Tornaveu
Homenatge a Clavé i als cantaires traspassats

Cada dia de Tots Sants la Federació de Cors de Clavé (FCC) homenatja al mestre Anselm Clavé i a tots els cantaires traspassats fins al dia d’avui al Panteó de Josep Anselm Clavé al Cementiri del Poble Nou de Barcelona (Carrer Taulat, num. 2)

Enguany, dins del recinte del cementiri, es realitzarà un petit concert a càrrec de la Societat Coral Lo Llobregat de les Flors del Prat de Llobregat, que tancarà l’acte que començarà a les 10.30h amb la concentració d’estendards de les corals, i continuarà amb l’ofrena floral al panteó.

El mestre Anselm Clavé

Anselm Clavé no va morir cap 1 de novembre, va traspassar un 24 de febrer de 1874, però si s’escull la data de Tots sants és perquè l’homenatge al mestre Clavé s’estén a tots els cantaires que ens ha deixat, i és per aquest motiu, que s’escull el dia 1 de novembre. La tasca de Clavé perdura al llarg de més de 150 anys del naixement de la primera coral, que va fundar, La Fraternidad, un exemple que ben aviat va tenir la seva continuïtat en la formació de cors seguidors del model claverià a Barcelona i altres poblacions properes.

Clavé va destacar també com a compositor, polític, escriptor i periodista. El seu model associacionista, que va desenvolupar amb les corals, ha perdurat, i ja sigui en qualsevol manifestació de cultura popular, avui en dia, és un dels fets singulars de Catalunya: un fort teixit cultural associacionista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa