Tornaveu
Gran èxit de la 8a mostra participativa de Cors de Clavé

L’espectacle Camins d’exili i esperança, gran protagonista de la Mostra, ha servit per homenatjar els milers de republicans que van haver-se d’exiliar fa 80 anys, quan les tropes feixistes van imposar-se al bàndol republicà. El mestre Josep Mut, director de la banda Municipal de Barcelona durant més de 25 anys i actual vicepresident de la FCC, ha dirigit un conjunt format per l’Orquestra Camerata de Gràcia de Barcelona, i més de 600 cantaires que s’havien inscrit voluntàriament per a participar del concert, intèrprets d’un repertori format per cançons tradicionals catalanes i occitanes: El Rossinyol, el Cant de la Senyera, Arrels, l’Emigrant, Debatz ma finestro, Senyor Sant Jordi o Muntanyes del Canigó, entre altres.

Un dels moments més esperats del concert ha estat la interpretació de l’Himne de la Vall d’Aro, peça que formarà part de l’òpera que el mestre Mut està preparant sobre la vida de Josep Anselm Clavé, en el marc del cada cop més proper bicentenari del seu naixement (2024). Un altre dels instants més emotius de l’espectacle, narrat per Josep Fornés, ha estat quan el director del Museu Etnològic i de les Cultures del Món de Barcelona ha aturat el programa per a enviar un escalf al matrimoni Sánchez Pinyol, pares del pres polític Jordi Sánchez.

Distincions de la Federació de Cors de Clavé

Aprofitant la celebració de la Mostra, la Federació Cors de Clavé ha atorgat les medalles d’or de l’entitat a Elionar Canas i Andrea de Escalada. Bruno Najera, escollit fa dos mesos president de la FCC, va destacar el compromís d’aquestes dues directores amb els “valors republicans, progrés, virtut i amor, del llegat del mestre Clavé”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa