Tornaveu
Els Premis Clavé 2021 es lliuraran el 13 de maig a l’Auditori de Sant Martí de Provençals de Barcelona
Després dels dos anys anteriors marcats per la pandèmia, els IV Premis Josep Anselm Clavé recuperaran el divendres 13 de maig la plena normalitat i tornaran a ser una gran festa per gaudir i reivindicar el cant coral i la cultura. La gala comptarà amb destacades actuacions musicals i lliurarà una desena de reconeixements: a les millors entitats corals, cantaires i composicions més rellevants de l’any passat, però també a projectes de comunicació, de transformació social i a la millor producció de cultura popular.

Els Premis Josep Anselm Clavé encaren la recta final i a poc menys d’un mes ja han donat a conèixer el format de la gala de lliurament, que tornarà a Barcelona després de celebrar-se els anys anteriors al castell de Montesquiu (Osona) i a les xarxes. L’acte (a les 20h del vespre) estarà conduït per la popular presentadora i actriu Brigitta Lamoure i comptarà amb les actuacions de Jofre Bardagí, del grup Glaucs, l’Orquestra Simfònica dels Cors de Clavé i el Cor de Josep Anselm Clavé, que interpretaran dos temes per la pau i en suport al poble ucraïnès: la ‘Cançó sense nom’ de Lluís Llach i ‘Escolta-ho en el vent’ de Bob Dylan.

Per cloure la vetllada, la soprano Marta Carrillo Ribas –acompanyada de la mateixa Orquestra Simfònica i el Cor interpretarà el quadre final de L’Aplec del Remei (1858), composada per Josep Anselm Clavé el 1858 i que és la primera sarsuela que es conserva en llengua catalana. L’obra és també una de les peces recuperades en el marc del projecte Clavé Desconegut, una iniciativa de la Federació dels Cors de Clavé que busca rescatar i publicar peces oblidades del mestre i d’altres compositors coetanis seus.

Els principals guardons del cant coral

Els Premis Clavé són, per l’àmplia participació i nombre de guardons (dotze premis), els principals reconeixements del món coral català i tenen una clara amb vocació transversal. L’edició actual suma a les categories habituals una de nova, la de la trajectòria a l’entitat claveriana, que vol ser un homenatge a una societat o agrupació federada per la seva història, llegat i treball en favor del cant coral. I es manté la categoria, estrenada l’any passat, de millor producció-espectacle no coral, que premiarà les manifestacions d’altres disciplines, perquè la intenció és ser “no només una festa del cant coral sinó de tota la cultura popular a Catalunya”, segons explica Bruno Nájera, president de la Federació dels Cors de Clavé.

El jurat escollirà els finalistes de deu de les categories, mentre que el públic decidirà quins han estat els millors espectacles en vídeo i en directe del 2021, votant –fins a final de mes– a través del web dels premis.

El president destaca l’alta participació d’aquesta edició, que ha rebut prop de 400 candidatures i que compta amb 71 nominats, senyal de la vitalitat i resiliència del món coral i de la cultura popular i les ganes de les entitats per recuperar la normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa