Tornaveu
Els Premis Clavé 2020 constaten que la pandèmia no pot aturar el cant coral
Els espectacles en directe del Cant de la Sibil·la del cor Francesc Valls i L’Espill Encantat de Jaume Ferran, i les produccions en vídeo El Pessebre 2020, de la Federació Catalana d’Entitats Corals; Tot anirà bé, del Conservatori de Cervera, i The Circle of life, de Barcelona Gay Men’s Chorus GMC. Aquests són alguns dels guardonats en els Premis Clavé 2020, un certament que, amb un total de 368 candidatures rebudes, demostra que, malgrat un any de pandèmia, el cant coral no s’ha aturat.

La Federació de Cors de Clavé ha donat a conèixer els noms guanyadors en la tercera i més excepcional edició d’uns Premis marcats per la pandèmia. Enguany eren uns guardons reinventats, amb categories noves i reformulades, amb la intenció, segons explicava Bruno Nájera, president de la Federació, de “reconèixer el gran esforç que han fet totes les entitats per seguir fent activitats durant la pandèmia”.

El jurat ha escollit el Cant de la Sibil·la del cor Francesc Valls com a millor espectacle en directe, i El Pessebre 2020 de la Federació Catalana d’Entitats Corals i Tot anirà bé, del Conservatori de Cervera com a millors produccions en vídeo. Els premis han reconegut també el director Manel Cabero Vernedas i l’entitat Agrupació Cor Madrigal.

Enguany s’estrenava una nova categoria, la de millor producció d’espectacle no coral, que ha estat per A plaça!, una proposta de l’Esbart Català dansaire que recull i recupera danses tradicionals que es ballen per les festes de pobles i ciutats.

Altres premiats han estat Cum Silentio, del Cor cererols, de l’Abadia de Montserrat (millor enregistrament); La Corona de Coloms, de Jordi Castellà (millor composició); el projecte CantaGran! de l’Auditori de Barcelona (transformació social) i Per una pasqua millor, de Polifònica de Puig Reig (caramelles).

La Circular del SCIC (Corals Infantils de Catalunya) ha rebut del premi de comunicació, i en la categoria d’educació s’ha atorgat un doble premi: als projectes Trobada d’animadors de cant litúrgic (TAC) al Monestir de Montserrat i al cicle de xerrades ‘Cantinuem’ als mestres i professors de musica de Catalunya.

Per la seva banda, el públic ha considerat L’Espill Encantat de Jaume Ferran (amb música de Jordi Castellà i lletra de Montse Pont) i The Circle of life, de Barcelona Gay Men’s Chorus GMC com a millors espectacles en directe i en vídeo, respectivament.

La gran festa del cant coral

Després que la pandèmia obligués a traslladar l’edició anterior a les xarxes, enguany la gala de lliurament dels Premis Clavé recuperarà (sempre si les restriccions ho permeten) l’escalf i l’entusiasme que aporta la presència del públic en directe. Serà als jardins del Castell de Montesquiu (Osona) el dissabte 22 de maig de 2021 a les 17.00 h, i comptarà amb actuacions de cant coral com el cor d’homes de clau claveriana Lo Pom de Flors de Sant Just Desvern, i de cultura popular.

L’acte es farà en el marc de la Diada dels Cors de Clavé. El mateix dia al matí es presentaran els resultats de la fase 1 del projecte ‘Clavé desconegut’, una iniciativa en què s’han recuperat una vintena d’obres de l’autor, de les quals s’han publicat dues, l’Aplec del Remei, el primer espectacle de teatre musical en llengua catalana, i el conte musical Una fontada. També se celebrarà l’Assemblea General Ordinària i es presentaran els actes de preparació del bicentenari del naixement del mestre Josep Anselm Clavé l’any 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa