Tornaveu
Els millors cors del món aterren a Barcelona

Barcelona acollirà entre el 22 i el 29 de juliol l’onzè Simposi Mundial de Música Coral, un esdeveniment internacional que aplegarà els 24 cors més potents del món, que per primera vegada aterraran a Catalunya. Més de 2.000 persones vingudes dels cinc continents faran sentir la seva veu a l’Auditori, el Palau de la Música, el temple de la Sagrada Família i altres espais de Barcelona i de la resta del país, que acolliran concerts que reflectiran les principals tendències en cant coral. L’organització del festival, amb el lema Els colors de la pau, és a càrrec de l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

En paral·lel al Simposi, directors, compositors i amants del cant coral tindran l’opció d’ampliar coneixements amb les conferències i classes magistrals que s’han programat amb els millors directors en l’àmbit internacional i que són la part acadèmica del Simposi. A tall d’exemple, s’ha confirmat la presència al Simposi d’Eric Whitacre, prestigiós compositor i director dels Estats Units. I per quina raó és Barcelona la ciutat que acull el Simposi? Barcelona va ser escollida capital mundial del cant coral del 2017 en el decurs del darrer Simposi que es va celebrar a Seül, a Corea l’any 2014.

La selecció dels participants va començar l’any 2015, quan el Comitè Artístic va començar el procés, amb 147 formacions de 47 països diferents, dels quals s’ha fet la selecció final d’acord amb criteris de qualitat, singularitat i nivell. Es podran veure cors de diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa, provinents dels Estats Units, el Japó, el Canadà, Alemanya, Suècia, Catalunya, Irlanda, Moldàvia, Dinamarca, República de Corea, Holanda, Letònia, Filipines, Sud Àfrica, Argentina, Eslovènia i Euskadi. I hi ha dos cors convidats, de Còrsega i Rússia.

Per adquirir les entrades per als concerts només cal anar al web del festival (per entrar-hi, fer clic aquí) i cal tenir en compte que és una entrada solidària, perquè es destina 1 euro de cada entrada a la fundació Arrels, que treballa perquè tothom tingui un sostre on passar la nit.

Trobareu el programa complet, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa