Tornaveu
Els cors de Clavé s’alien amb el rock

Fa prop d’un any els cors de Clavé s’estrenaven a les festes de la Mercè de Barcelona amb una innovadora producció que fusionava el pop rock, la música simfònica i el cant coral. Ara reprenen la proposta, incorporant-hi més músics, més instruments i més repertori, i aquest mes l’estrenen a dues localitats del país: a la festa major petita de Cubelles (el Garraf) i al monestir de Sant Pere de Camprodon (el Ripollès), inaugurant la 37a edició del Festival Isaac Albéniz.

La producció porta enguany el títol Clavé Rock!, el Concert de la teva vida, perquè proposa un recorregut pels grans èxits del pop i rock, tant català com universal, de les darreres dècades, de grups com els Beatles, Bob Dylan, Guns n’Roses i també Sopa de Cabra, Sau o Els Pets. Per aquesta ocasió, han incorporat alguns temes nous en el repertori, com la ‘Cançó sense nom’ de Lluís Llach, un crit contra la guerra que es dedicarà al poble ucraïnès. Bruno Nájera, el president de la Federació de Cors de Clavé, destaca l’aposta dels cors per abraçar nous gèneres i nous públics, i que “respon a la voluntat de mirar al futur, al segle XXI”.

Els concerts reuniran sobre l’escenari l’Orquestra Simfònica Clavé –una selecció de músics integrants de la Federació– i la formació rockera La Banda Municipal, acompanyats per la secció jove del Cor Espiga de Cubelles, Espiga XXI, el dia divendres 29, i per la Coral Camprodon i el Cor La Veu de Voltregà, el dissabte 30. Estaran dirigits per Bruno Nájera i comptarà amb la col·laboració del cantant Jofre Bardagí.

Nájera destaca que els cors enceten els concerts amb “molta il·lusió” perquè certifiquen “la tornada als espectacles de gran format després de la pandèmia”, i confia “poder obrir un curs nou ple de noves oportunitats, de música i de cant coral”. Un nou curs que estarà marcat per la preparació dels actes del bicentenari del naixement del mestre Clavé, l’any 2024. Entre aquestes activitats previstes, destaca l’estrena d’una òpera sobre la vida de Josep Anselm Clavé, escrita per Josep Mut, de la qual l’any 2023 ja es podrà gaudir d’un avançament.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa