Tornaveu
Els cors de Clavé actuen a les festes de Santa Eulàlia amb un videoclip gravat expressament per a l’ocasió
La Federació de Cors de Clavé s’ha sumat a la celebració de les festes de la copatrona de Barcelona, enguany adaptada a la pandèmia i majoritàriament en línia. I ho fan estrenant un videoclip exclusiu en què ha participat el Cor de Noies Àurea Rosa Clavé, que interpreten el conegut tema Camins, de Sopa de Cabra.

En el concert actuen el cor Espiga XXI, que per a l’ocasió han adoptat el nom de Cor de Noies Àurea Rosa Clavé, l’Orquestra Camerata de Gràcia i la Banda Municipal de Rock Montesquiu, dirigits per Bruno Nájera. L’arranjament orquestral va a càrrec del mestre Pablo González, director de l’orquestra VOZES.

Nájera, qui és també president de la Federació de Cors de Clavé, explica que amb aquesta iniciativa s’ha volgut ressaltar el caràcter feminista d’aquestes festes –que tenen com a protagonista una jove que va lluitar per les seves idees donant veu a les dones en un àmbit que originàriament era exclusiu dels homes.

Premis Josep Anselm Clavé

Per una altra banda, la Federació ha donat a conèixer els nominats als Premis Clavé 2020 de Cant Coral de Catalunya. En aquesta tercera edició, en què els guardons s’han reinventat, actualitzant i incorporant-hi noves categories (entre elles, una destinada a altres disciplines de la cultura popular), s’han rebut un total de 368 propostes, un número molt superior al d’altres anys. “En aquest any tan difícil i amb el cop dur que ha patit la cultura”, explica Nájera, “ens ha sorprès la gran quantitat d’activitats que s’han fet, especialment a les xarxes, cosa que denota la força i la vitalitat del món de la cultura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa