Tornaveu
Els cantaires més joves de Catalunya, al Juguem Cantant

El dissabte 20 de maig Barcelona acollirà una nova jornada de Juguem Cantant, una iniciativa que impulsa el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya per promocionar el cant coral i fomentar el treball en equip i la convivència entre els més joves. Hi participaran un centenar de nens i nenes de set corals de la ciutat i voltants: les Coloraines (Orfeó Gracienc), Coral Infantil Els Matiners (L’Hospitalet de Llobregat), Coral Sant Medir (Barcelona), El Virolet (Lluïsos de Gràcia), Els Petits Martinencs (Orfeó Martinenc), L’Espurna (Coral Sant Jordi) i Voramar (de Barcelona).

Ramon Beltran, director de la Coral Sant Medir, explica que l’encontre combina la part musical amb una vessant més lúdica: assaig al matí, jocs i activitats festives a la tarda, i al migdia l’acte principal, un concert conjunt de totes les corals i obert al públic, al Teatre Casinet d’Hostalfrancs (12.30h). El programa estarà dedicat al món de la infància i al patrimoni tradicional català, amb la cantata El Patufet i quatre cançons de les joguines escrites per Josep Maria Espinàs. “És un petit homenatge a l’Espinàs”, explica Ramon Beltran, “i amb elles també volem recordar que grans escriptors i gent de la cultura en algun moment s’han dedicat als infants. Si volem que els nens de grans valorin la música i la cultura, que s’hi dediquin i ho visquin, se’ls ha d’oferir propostes cuidades i de qualitat”.

Diumenge 21 de maig Juguem Cantant s’estendrà les comarques de Girona i de Lleida. A Castelló d’Empúries s’hi trobaran el Cor Antoni Agramont (de l’Escola Municipal del municipi), la coral Xicalla de Vic, GiroNins (Polifònica de Girona) i l’Aula de Música i Teatre d’Ullà (AMTU) que interpretaran la cantata Daltabaix a la ciutat, a l’Església Santa Clara (12h).

Per una altra banda, la coral Mestre Güell de Tàrrega, que enguany celebra el seu 60è aniversari, organitza la trobada de les Terres de Ponent. Prop de 150 cantaires de les corals Nova Cervera, Shalom de Lleida, Bon Cant d’Agramunt i Ginestell d’Alguarie, a més de la coral amfitriona, oferiran un concert al Teatre Ateneu (13h), amb dues cançons (La Màgia de M. Ibáñez i els Pallassos, de Josep Barcons i Palau) i la cantata La vaca Florinda de Manel Justícia Rivasés.

El 4 de juny Castellar del Vallès acollirà l’última de les trobades, la corresponent a la demarcació del Maresme-Vallès Oriental. Les corals Clau de Sol, L’Espiga, Nou Horitzó i Coral Sant Esteve pujaran al migdia a l’escenari del Teatre Ateneu amb una proposta musical que gira al voltant del bosc, amb sis cançons i la cantata El follet valent. La jornada es clourà amb ballada de gegants.

Juguem Cantant, més de 600 participants

Les Trobades Juguem Cantant compliran l’any vinent 50 anys promocionant el cant coral infantil. En aquesta edició –en aquestes quatre jornades, més les dues que ja es van fer a Tortosa i a la Ràpita–, hauran participat més de 600 nens i nenes d’una trentena de corals. Beltran reconeix “potser el cant coral no està de moda o no té tanta tirada com altres activitats com poden ser les esportives”, però destaca els valors d’aquesta disciplina. “El cant coral té una part vivencial i de convivència, ens ajuda a conèixer el món a través de les cançons i a aprendre de l’altre. El cant és una cosa meravellosa indivualment, però en grup es multiplica i acaba sent una cosa molt més gran, molt més potent i molt més viscuda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa