Tornaveu
El World Youth Choir, el cor jove més important del món, clou la gira Mundial a Barcelona

Sota el lema «Sóc ric, parlo llengües» i en un escenari especialment construït per a l’ocasió a Can Ricard, el World Youth Choir (WYC) encapçalarà una vetllada que també comptarà amb la performance 300 llengües en escena, dirigida per Joan Ollé, en la qual es podran escoltar moltes de les 300 llengües que es parlen a Catalunya i posar l’accent sobre el patrimoni lingüístic existent en l’actualitat al nostre país.

Durant la revetlla es farà una crida a l’intercanvi lingüístic i cultural entre tots els assistents, amb la intenció de fer de la vetllada un espai dinàmic d’intercanvi cultural, participació i tolerància. La revetlla acabarà amb coca i cava per als assistents.

World Youth Choir, el cor jove més important del món.

El World Youth Choir és un dels projectes corals més significatius a escala global, no tan sols per la seva singular formació i l’alta qualitat de les seves apostes artístiques, sinó perquè és un projecte que promou el diàleg intercultural amb la construcció de ponts entre cantants joves de cultures molt diverses.

El cor està format per veus de diferents cultures del món (d’entre disset i vint-i-sis anys) i va ser nomenat ‘artista per la pau’ de la UNESCO com a reconeixement a la difusió de la pau internacional a través de la música, per això és considerat una de les corals juvenils més importants del món.

Amb aquest recital a Barcelona, el World Youth Choir clourà la gira 2010 per Espanya, després de visitar Tenerife, Las Palmas de Gran Canària, Sant Sebastià, Burgos i Ciutadella. Compta amb la col·laboració del director de l’Orfeó Català, el Cor de Ràdio Televisió Espanyola, Josep Vila i Casañas, i del director del Cor Nacional de Joves de Noruega, Ragnar Rasmussen.

Treballarà dos repertoris marcadament contrastats: el del mestre Rasmussen, basat en la música nordeuropea del segle XX i amb compositors com Jennefelt, Nystedt i Sandström; per la seva banda, Josep Vila treballarà en un repertori bàsicament mediterrani, que recull peces de la península Ibèrica, el nord d’Àfrica i les Illes Balears.

El cor també estrenarà l’obra Després, una peça especialment encarregada pel Moviment Coral Català al compositor i guitarrista Feliu Gasull per a la gira 2010, amb lletra del poeta Enric Casasses. Des del seu inici el 1989, el World Youth Choir ha treballat sota la direcció dels més prestigiosos directors.

Per a assistir-hi és imprescindible la confirmació a: [email protected] o tel. 644021084 abans del 23 de juliol (és gratuït).

Per a més informació:

Moviment Coral Català – Mediterranean Office for Choral Singing.

T. 93 319 67 28 e-mail: [email protected] www.mcc.cat

Moviment Coral Català – Mediterranean Office for Choral Singing.

T. 93 319 67 28 e-mail: [email protected] www.mcc.cat

http://www.worldyouthchoir.org www.linguamon.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa