Tornaveu
El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) inicia la seva 7a temporada a Girona
El CJNC, composat per una trentena de les millors veus joves nascudes o que estudien a Catalunya, estrena nova temporada i ho fa amb una trobada de treball i de compartir experiències al claustre del monestir de Sant Daniel, a Girona. L’estada serveix també per preparar el repertori dels cinc concerts que oferiran en els pròxims mesos per Catalunya, França i el País Basc; el primer d’ells serà dimarts 23 de juliol, al mateix monestir de la capital gironina.

Impulsat pel Moviment Coral Català, el Cor Jove Nacional de Catalunya és un projecte coral únic que es renova cada any per oferir als joves cantants del nostre país la possibilitat de treballar en un entorn professional. Això és el que estan fent els 32 nois i noies que composen el cor i que, des del 15 de juliol, es troben concentrats al monestir de Sant Daniel. Es tracta d’una estada formativa de 6 hores d’assaig diàries on poden treballar amb les actuals directores del cor, Mireia Barrera i Catherine Simonpietri, i que es combinen amb activitats de lleure i de descobriment de l’entorn.

Dimarts 23 de juliol el CNJC acabarà l’estada a Girona amb el seu primer concert. Serà al mateix claustre del monestir (20.30h, gratuït, amb inscripció prèvia), amb un repertori dedicat a compositors contemporanis francesos i catalans.

Al dia següent, el CJNC viatjarà a Thuir, a França, on oferirà un segon concert (Théâtre des Aspres, 21h, 8€) i l’1 d’agost, participarà en un concert conjunt amb el Cor Jove del País Basc, a Donostia (Església Sant Vicens, 20h, gratuït), en el marc de la jornada inaugural de la Quinzena Musical. La formació es reunirà per última vegada el 13 març de 2020 per participar al Festival Emergents que organitza L’Auditori de Barcelona (19h, 12€), on interpretaran obres de música coral catalana i internacional dels segles XX i XXI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa