Tornaveu
El Cor Jove Nacional de Catalunya busca les millors veus emergents
Demà dimarts 29 comencen a Girona les audicions al candidats per formar part de la 7a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya. Per primer cop, es faran audicions a totes les províncies catalanes per tal de poder escoltar el màxim nombre de veus i donar més facilitats als candidats. Els cantaires seleccionats entraran a formar part d’aquest projecte que impulsa el Moviment Coral Català.

Nervis, esperes, corredisses, talent i, sobretot, molta il·lusió es veuran i viuran aquesta setmana a les audicions per entrar al Cor Jove Nacional de Catalunya (CNJC). S’hi poden presentar joves entre 18 i 28 anys, que hauran d’interpretar una obra de lliure elecció, només amb acompanyament de piano, una prova de lectura a vista, i cantar una obra coral obligada, L’aire daurat: Festí nocturn, de Ricard Lamote de Grignon.

Per primera vegada, arran de l’interès que desperta cada any el projecte, hi haurà audicions a cadascuna de les quatre províncies catalanes: el 29 de gener al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona (9-15h), el 31 de gener al Conservatori de Tarragona (matí), l’1 de febrer al Conservatori i Escola de Municipal de Música de Lleida (de 16 a 20h) i el 2 de febrer a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona (matí i tarda).

Dues dones al capdavant del CJNC

Els cantaires seleccionats, fins un màxim de 32, entraran a formar part del nou Cor Jove Nacional de Catalunya, que per primer cop estarà dirigit per dones. Es tracta de la catalana Mireia Barrera, actual directora del Cor Madrigal i ex directora titular del Coro Nacional de España, i la francesa Catherine Simonpietri, fundadora i directora de l’ensemble Sequenza 9.3.

El CJNC es va crear l’any 2013 amb l’objectiu d’oferir l’oportunitat als millors talents del país de posar-se sota la direcció de reputats directors nacionals i internacional. Inspirat en els cors joves nacionals que funcionen a la majoria dels països europeus, vol servir com ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. Els components es renoven cada any perquè puguin incorporar-s’hi els nous talents emergents, i també la direcció, per tal de descobrir diverses maneres de treballar.

El cor celebrarà el seu encontre a la Catalunya central del 15 al 26 de juliol de 2019, període durant el qual els joves cantants seleccionats treballaran amb les directores Barrera i Simonpietri l’exigent repertori seleccionat. S’acomiadarà amb diversos concerts arreu del territori, i el març de 2020 es reunirà de nou per oferir un concert extraordinari a Barcelona.

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i Corals Joves de Catalunya que compta amb la complicitat de l’Associació Catalana de Professors de Cant i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa