Tornaveu
El Cor Jove Nacional celebra 10 anys amb un doble programa
El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) arriba als 10 anys, consolidat com un projecte formatiu d’alt nivell i com a plataforma per als joves talents musicals del país. Per aquesta edició especial, treballa un doble programa en dos encontres diferents, a Vic i a Vilanova i la Geltrú, i col·laborarà per primera vegada amb el seu homòleg orquestral, la JONC. El Cor debuta aquesta setmana, sota la batuta de Manuel Valdivieso, a Vic i al Palau de la Música.

Des del passat 8 de juliol, i fins al 17, el CJNC es troba concentrat al Seminari de Vic celebrant el seu primer encontre anual, són uns dies de trobada i de formació intensos en què els joves cantaires –prop de 25, entre els 18 i els 28 anys–, conviuen, treballen la tècnica vocal i preparen el repertori, basat en el Magnificat de J.S. Bach i el del seu fill, J.C. Bach. Compten amb el suport d’un quintet de cantants experts en la interpretació del repertori barroc i vinguts d’arreu d’Europa, que exerceixen com a tutors de corda.

L’encontre serveix de punt d’arrencada de la nova edició de Cor, que en aquesta ocasió col·laborarà amb la JONC. La formació debuta aquest dimecres 13 de juliol a l’escenari de L’Atlàntida de Vic, i fins al dissabte oferirà tres concerts més: al Palau de la Música Catalana (14 juliol), com a clausura del Festival Bachcelona, que també fa deu anys, a l’auditori de Torroella de Montgrí (15 juliol), dins el festival Fringe, i a la Universitat de Cervera (16 juliol).

La pròxima setmana el CJNC es traslladarà a Vilanova i la Geltrú per celebrar un segon encontre. El programa no es mourà del barroc alemany i, ara ja en solitari, prepararà les Musikalische Exequien de H. Schütz com a obra principal, amb membres del cor interpretant les parts solistes, que completaran obres de D. Buxtehude, J. Pachelbel, J. Christoph Bach i J. Sebastian Bach. Presentarà aquest segon programa el dijous 28 de juliol a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova, a la catedral de Ciutadella de Menorca el 29 i a Pézilla la Rivièr, al Roselló, el dia 31.

El febrer del 2023, el Cor es tornarà a reunir en una tercera ocasió i actuarà al festival Emergents de l’Auditori de Barcelona, on interpretarà de nou la Musikalische Exequien de Schütz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa