Tornaveu
Casal Camprodoní, un tresor gestionat pel poble

El Casal Camprodoní és avui un calidoscopi de la cultura i les activitats festives a Camprodon, però els seus orígens ara fa 130 anys, en plena revolució industrial a Catalunya, no tenen res a veure amb el seu paper actual. El Casal Camprodoní, aleshores anomenat Coral de Camprodon, era simplement un espai de trobada de la burgesia barcelonina que els caps de setmana s’aplegava a Camprodon.

Però els seus propietaris van acabar cedint l’edifici al poble, i des d’aquell moment, va convertir-se en un gran actiu per a la cultura de la població, que canalitzaria la totalitat de les activitats culturals i lúdiques. “Del Casal Camprodoní van sortir corals, equips de futbol, grups de teatre i tota mena de projectes culturals, perquè mentre no hi va haver associacions específiques i clubs al poble, el mateix poble, propietari i gestor del Casal, mirava de donar resposta a les inquietuds dels veïns en aquest sentit. I encara avui mantenim moltes de les activitats, inclòs el cinema, la nostra gran particularitat”, explica orgullosa la presidenta del Casal Camprodoní, Maria Claret.

El Casal pot presumir de projectar cada dissabte i diumenge de l’any, a més dels festius i el mes d’agost, pel·lícules d’estrena, tant per a adults com per a infants, a un preu de 3 euros per als socis i de 6 euros per als no socis. “Podem oferir bones pel·lícules perquè des del Casal intentem negociar amb les distribuïdores un preu més raonable, i també perquè molts socis treballen de voluntaris a les taquilles, això ens permet abaratir els costos”, argumenta la Maria, que remarca també la importància en la programació del Casal de les representacions teatrals del grup estable de teatre i la resta d’activitats culturals que periòdicament acull l’edifici. A més, “l’èxit de les sessions de cinema és gran, fins al punt que ens plantegem també de fer un cinefòrum que acompanyi les projeccions, molta gent ens ho demana i és un bon complement a la nostra oferta”, rebla la presidenta.

El Casal Camprodoní es nodreix de les quotes dels seus 500 socis, una xifra que representa gairebé el 25% de la població, actualment de 2.200 habitants. “Com a mínim una persona de cada família del poble és sòcia del Casal”, rebla la Maria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa