Tornaveu
Acadèmia d’estiu del “Capriccio français” a Barcelona

El Capriccio Français és un conjunt professional que toca amb instruments d’època i que està especialitzat en el repertori barroc. Des de fa 25 anys, el Capriccio ofereix concerts, conferències, treballs amb cors amateurs i una acadèmia d’estiu que només es va aturar per la pandèmia. Des de fa quasi deu anys, l’acadèmia d’estiu es fa a Barcelona. Els responsables dels tallers (la majoria amb un currículum espectacular) han estat Hélène Dufour, Muriel Ferraro, Stefano Intrieri, Maarten Koningsberger i Philippe Le Fèvre.

Com ja és habitual, la formació ha tingut lloc a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri del barri de Sarrià de Barcelona. Durant la seva estada, els participants d’aquest estiu (nou solistes, dos instrumentistes i vint cantaires) han treballat amb els responsables dels seus tallers i sovint conjuntament, posant en comú els seus coneixements estilístics i preparant el concert final, que ha tingut lloc el dissabte 27, a les 16:30 h a l’església de Sant Gaietà de Barcelona. Amb l’entrada gratuïta s’han pogut escoltar les veus dels joves solistes i del cor tots junts, per separat i amb l’acompanyament del conjunt instrumental.

Els públic ha pogut gaudir de les obres per a cor Regina Coeli, de J.B. Lully i Tristis est anima mea (per a veus masculines) i In monte Oliveti (per a veus femenines) de M.A. Charpentier. Les dues peces que han tancat el concert també eren d’aquest últim compositor francès i en elles s’han pogut escoltar les veus dels nou solistes que han treballat a l’Acadèmia i del cor. Aquestes obres han estat: De Profundis i Les Arts Florisants. Aquesta última molt ben triada, ja que en ella la Pau guanya a la Guerra… Tant de bo!

Ha estat un concert molt interessant i ha mostrat el gran treball fet només en una setmana, aconseguint uns resultats altament satisfactoris. Els espectadors n’ha sortit contents. En acabar l’actuació, el director de l’Acadèmia, Philippe Le Fèvre, ens ha convocat per l’estiu vinent. El concert tornarà a celebrar-se a la Casa d’Espiritualitat, el 27 d’agost del 2023. Esperem poder-hi ser i confiem en una més gran participació de cantaires de cors catalans… Val la pena!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa