Alea iacta est. Els guardons BEST, concedits per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, ja estan assignats. Els cinc membres del jurat (tres pertanyents a l’Agrupació, un de la Direcció General de Cultura Popular i un de la Diputació de Barcelona) van reunir-se el 10 de novembre per decidir qui s’emporta a casa els reconeixements en les categories Personatge Públic, Empresa, Entitat o comunicació i Iniciativa de comunicació. Caldrà esperar la celebració del Festivitas Bestiarum (Badalona, 19 de novembre) per conèixer els guanyadors dels premis i assistir al seu lliurement. Es tracta de la gran diada del bestiari festiu català, la jornada on tots els actes que treballen per propagar-lo es reuneixen.

Mateu Tres es felicita de la consolidació del Festivitas, que enguany viurà la tercera edició. “Es tracta del gran acte de referència anual per totes les entitats d’imatgeria festiva. Un escenari ideal per agermanar-nos”. Segons el vicepresident executiu de l’ABFPC, la diada “serveix com una fantàstica plataforma de difusió interna i externa de la nostra tasca. Ens permet transmetre a la societat tot el nostre potencial, i al mateix temps potenciar i reconèixer les bones pràctiques de les nostres associacions”.

Sense entrar en dinàmiques excessivament competitives, el Festivitas vol reconèixer les iniciatives més destacades que han promogut les entitats adherides a l’Agrupació. Alhora de reconèixer les tres candidatures premiades, el Jurat ha tingut present la incidència de les candidatures presentades en la societat, la seva constància al llarg del temps, l’aportació d’elements de conservació en festes tradicionals, la capacitat d’aportar-hi idees fresques i originals, o la incorporació d’elements solidaris.

Tres recorda que la votació popular al premi al millor projecte no expira fins al 19 de novembre, data de la trobada. “Tothom qui ho desitgi pot emetre el seu vot dirigint-se a la pàgina Facebook oficial de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, fer-se’n seguidor i manifestar el seu veredicte”. Per altra banda, subratlla que es reconeixerà la tasca de totes aquelles associacions que compleixin un aniversari emblemàtic.

Lamentablement, enguany no es podrà comptar amb l’assistència de Sete Udina. El president de l’Agrupació, traspassat el 12 de setembre, serà evocat mitjançant un emotiu audiovisual que recollirà fragments de les entrevistes més recents que va concedir. Amb aquest recordatori, la imatgeria catalana vol fer un reconeixement públic, particularment a la seva família, d’Alfons Udina.

El Festivitas Bestiarum 2016 serà presentat pel divulgador científic Dani Jiménez i nomenarà el meteoròleg Tomàs Molina com a nou ambaixador del Bestiari Festiu. La seva organització hauria estat impossible sense la col·laboració de Badalona Bèsties de Foc, l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella. Podeu consultar els horaris del Festivitas en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa