Tornaveu
Tot a punt per la 2a edició del Festivitas Bestiarum

El proper dissabte 21 de novembre se celebra la gran festa del bestiari festiu europeu a Vilafranca del Penedès. En guany la festa s’organitza durant tota la jornada en dues sessions de matí i tarda.

Al matí hi haurà el congrés “Bestiari Festiu: definició i criteris de catalogació”, que té com a finalitat confeccionar en els propers anys un catàleg complet del bestiari festiu europeu.

Per la tarda se celebrar​à el Festivitas Bestiarum (​la II Nit del Bestiari Festiu), un esdeveniment que reconeix les persones, institucions, empreses i associacions que hagin destacat en el foment dels valors de la cultura tradicional i popular catalana. En l’esdeveniment – presentat per Xavier Graset – es nomenarà la periodista Rita Marzoa com Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016, prenent el relleu de l’actual Ambaixador, Jordi Margarit.

Durant tot el dia es comptarà amb la presència de 12 figures de bestiari festiu: Drac de l’Agrupació del Bestiari, Drac de Vilafranca del Penedès, Poulain de Pézenas (Occitània) [Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la UNESCO 2005], Hipògrif Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, Cucafera Sexot de Sant Cugat Sesgarrigues, Arpella del Barri Gòtic de Barcelona, Lleó Brumot de Gavà, Drac Blai (el devastador de terres) de Santa Coloma de Gramenet, Drac de Terrassa, Cuca Llumeneta de Perafort, Hydra d’Artesa de Lleida i Drac El Tallot d’El Vendrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa