Tornaveu
Tortosa acollirà el Festivitas Bestiarum el 27 de novembre

Després d’una edició anterior atípica, amb restriccions en l’aforament i un format més reduït per la pandèmia, la gran festa anual del bestiari festiu i popular recupera una certa normalitat. Un dels actes centrals tornarà a ser el lliurament dels Premis Best, els guardons de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya que reconeixen la tasca personalitats, entitats i empreses en la promoció d’aquest àmbit i les millors iniciatives de l’any passat.

Els premis BEST, que l’any anterior van adaptar-se a la situació de pandèmia premiant a totes les entitats finalistes presentades, retornen també al seu format habitual. Es lliuraran quatre reconeixements a la societat (a un personatge públic, a una entitat, a una empresa i a un mitjà de comunicació), i tres guardons a les millors iniciatives impulsades per entitats federades a l’Agrupació del Bestiari durant aquest any.

Per aquesta segona categoria, les entitats federades poden presentar la seva candidatura fins al 15 de novembre al web del Festivitas Bestiarium. Des de l’organització, expliquen que enguany es tindrà en compte la situació de no-normalitat a causa de la pandèmia a l’hora de dissenyar i executar les activitats culturals.

La gala serà en directe a les 19.30h a la sala d’actes del Museu, i també es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l’Agrupació. Properament es donarà a conèixer les novetats i els detalls del programa.

Presentació del ‘Retrobestiari’

En el marc del Festivitas, el mateix dissabte al matí la biblioteca Marcel·lí Domingo (12.30 h), acollirà la presentació del llibre Retrobestiari (Edicions Morera, 2021), un recorregut per quatre dècades del bestiari festiu a Catalunya, des de finals dels anys 70, els primers de la revifalla de les festes al carrer amb els primers ajuntaments democràtics, fins a l’actualitat.

L’obra és el resultat d’una tasca de més de quaranta anys pel grup GABICP-Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular, i compta amb textos de l’historiador i gestor cultural Heribert Masana i fotografies històriques de Ramon Saumell. També ofereix el testimoni de persones que expliquen l’experiència de creació de les figures a diferents pobles i ciutats al llarg de la dècada dels 70 i 80, posant en valor la memòria viva de la cultura popular.

El llibre es presentarà abans, el dissabte 20 de novembre, al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gracia (12.30h).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa