Tornaveu
Obertes les inscripcions als Premis BEST 2020
L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha obert les inscripcions als Premis BEST, uns guardons instituïts l’any 2014 per reconèixer la tasca de moltes entitats i divulgar bones pràctiques. Amb el nou context de la Covid-19, els organitzadors han volgut donar un “nou enfocament” als premis, i per això enguany inclouran un reconeixement a les millors iniciatives desenvolupades durant el confinament “per tal de mantenir viva la cultura popular”. Els premis es lliuraran el darrer cap de setmana de novembre, en una gala també adaptada a les mesures de seguretat.

Mentre altres anys aquesta època estiuenca era temps de festes majors, cercaviles i ballada de dracs i bèsties a les places, enguany, la pandèmia i el confinament han deixat bona part de les figures de bestiari tancades en sales i magatzems. Tot i així, la cultura popular no s’ha aturat i són moltes les entitats que han continuat fent activitats, amb fórmules innovadores, en format online i a les xarxes: s’han fet campionats d’enceses a les xarxes, visites virtuals a exposicions, balls de bèsties confinats o projectes de narració en línia de contes de dracs i bèsties a l’estil de Les mil i una nits.

Els Premis Best 2020 volen visualitzar aquestes propostes i reivindicar la innovació i l’esforç per mantenir viva la cultura popular. I per això, guardonaran les tres millors “iniciatives innovadores impulsades per entitats federades durant el confinament i les fases de desconfinament, ja sigui reinventant les festes tal com s’han fet fins ara, duent a terme propostes innovadores i originals a les xarxes o en altres espais, o bé iniciatives de caràcter solidari”.

A més, com és habitual, hi haurà també quatre premis en les categories de personatge públic, l’associacionisme i la participació, iniciativa o mitjà de comunicació i iniciativa empresarial, per a la seva contribució a la cultura popular i tradicional.

Les entitats poden presentar les seves candidatures fins al 30 d’octubre a través del formulari d’inscripció del web de l’Agrupació. Cosulteu en aquest enllaç les bases.

Festivitats Bestiarium

La gala de lliurament dels Premis BEST, el Festivitas Bestiarum, tindrà lloc a l’Auditori de l’Escola de Música del Vendrell, el diumenge 29 de novembre, a les 12.30 hores. Des de l’Agrupació expliquen que enguany aquest esdeveniment “serà un repte enorme, ja que les condicions per a poder celebrar actes van canviant pràcticament cada quinze dies. I una part important dels actes està condicionada a com vagi evolucionant el contagi de la pandèmia”. La gala es retransmetrà per primer cop a través de les xarxes i també es podrà assistir en directe, amb control d’aforament i de distàncies de seguretat. El dia abans, el 28 de novembre, es farà un cercavila de bestiari amb pirotècnia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa