Tornaveu
Montblanc tindrà un drac de Sant Jordi gegant

Montblanc celebrarà la seva Setmana Medieval amb un convidat de luxe. Es tracta d’un drac de dimensions espectaculars, 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada, amb un sistema articulat a les cames que donarà més realisme a aquest drac llegendari que desplaçaran dues persones. L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi és la impulsora d’aquesta gran figura clau en l’imaginari popular festiu català, que compta també amb ales abatibles, coll i mandíbula mòbils. Més real, impossible. La bèstia s’estrenarà durant l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval -que se celebra entre el 21 d’abril i l’1 de maig-, la representació de la Llegenda de Sant Jordi el dissabte 22 d’abril.

I per què a Montblanc neix aquesta figura de la imatgeria popular tan potent? Perquè Sant Jordi va matar el drac a Montblanc, tot rescatant el poble i la seva princesa d’una mort segura. Així ho recull el Costumari Català de Joan Amades, i per aquesta raó, el 1981, un grup de joves de diferents entitats folklòriques i de cultura popular montblanquines van voler reivindicar la història de la vila a l’Edat Mitjana. Va ser l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, fundada el 1987, que va decidir recuperar aquest element essencial de la cultura catalana.

El procés de construcció del nou drac encarregat per aquesta associació ha comptat amb la participació de quatre empreses catalanes, Ovni Medialab, Protopenedès, Ferroluar i Quagga. El projecte ha inclòs un extens estudi morfològic inspirat en la fauna real, amb potes d’aus, dents de cocodril i fins i tot dinosaures, per tal de realitzar esbossos a mà i posteriorment renders en 3D abans d’iniciar-se la construcció. El projecte de construcció del nou drac ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la conselleria de Cultura de la Generalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa