Tornaveu
Manresa celebra el Festivitas Bestiarum més participatiu

Gràcia a la celebració de dues cercaviles, la cinquena edició del Festivitas Bestiarum ha estat la més popular i concorreguda. La primera d’elles, dissabte 24 de novembre, va comptar amb el concurs del bestiari festiu amb pirotècnia; l’endemà, com a aperitiu de la celebració dels Premis BEST, va ser el torn de l’anomenat “bestiari tranquil”, una segona desfilada va deambular pel nucli històric de la capital bagenca davant l’atenta mirada d’un públic familiar.

Durant l’acte de lliurament dels guardons, celebrat al Teatre Conservatori, es va nomenar la meteoròloga Mònica Usart com a Ambaixadora del Bestiari Festiu de l’Any 2019 –curiosament, el també meteoròleg Tomàs Molina, ja va ostentar aquesta distinció. A més, es va presentar la imatge gràfica del Diari Europeu del Bestiari Festiu, que ha estat possibles gràcies a la col·laboració de l’ABFPC i la Fédération des Totems Occitans et Catalans.

Els Premis BEST 2018 van reconèixer les següents persones i institucions: el folklorista Bienve Moya en la categoria “Personatge Públic”; el Centre de Recerca i Difusió del Patrimoni Etnològic i la Memòria Històrica Carrutxa en la categoria “Associacionisme i participació”; l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent en la categoria “Menció Especial a la qualitat, tradició i estímul europeu”; i la publicació Canemàs –editada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català—en la categoria “Iniciativa de Comunicació”. Joan Ramon Gordo, director de publicacions de l’Ens, va destacar que el Canemàs és una “aposta per generar un espai de reflexió, en format assaig, que fos rigorós i prepositiu”.

Finalment, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya va reconèixer tres entitats en la categoria “Iniciatives impulsades per les entitats federades”. Els premis van recaure, respectivament, en la Trobada #40anys#40bèsties, de l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú; en el Taller Fes la teva Mula Baba, de l’Associació Barba Babarota de Girona; i a la celebració del 450è aniversari de la Mulassa de Barcelona, de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.

La pròxima edició del Festivitas Bestiarum se celebrarà a Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, en una data encara per determinar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa