Tornaveu
L’humorista Peyu presentarà la gala dels premis del bestiari festiu català
Àligues, dracs, mulasses, hidres, lleons, basilisc, víbries i tota mena de bèsties representants de la rica imatgeria festiva catalana seran els protagonistes de la 6a edició Festivitas Bestiarum, que se celebrarà dissabte 16 de novembre a Cervera. A la gala, que organitza l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (ABFPC), es lliuraran els Premis BEST, un guardons que premiaran entitats i persones per la seva tasca a favor de la imatgeria catalana.

L’actor i humorista osonenc Lluís Jutglar Calvés, més conegut com Peyu, serà l’encarregat de presentar la nova edició del Festivitas Bestiarum, que aquest any aterra a Cervera, aprofitant que és la capital de la cultura catalana 2019. Peyu, àmpliament conegut pel públic català tant per les seves aparicions a la televisió (l’APM, Natura Sàvia) com al cinema i al teatre, aportarà el seu humor molt personal i espontani a un acte que també vol servir com a cloenda i balanç de a temporada.

El plat fort de la festa serà l’acte de lliurament dels guanyadors dels Premis BEST 2019, uns guardons que persegueixen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer públicament la tasca duta a terme per diferents agents – un personatge públic, una iniciativa de comunicació i una entitat o associació – de la societat vers la cultura popular en general i – especialment – en l’àmbit del bestiari festiu; d’altra banda, difondre i potenciar les bones pràctiques premiant els millors projectes duts a terme per les entitats federades. Les entitats federades que vulguin optar als tres premis al millor Projecte o Activitat encara estan a temps d’omplir i enviar el formulari corresponent (abans de l’1 de novembre).

Durant la gala també es desvetllarà el nom de l’Ambaixador del Bestiari Festiu per a la propera temporada, en substitució de Mònica Usart, la meteoròloga de RAC1.

La gran festa del bestiari català s’estendrà més enllà del paranimf de la Universitat, amb una sèrie d’actes al carrer -abans i després de la gala- on participarà una representació de figures de bestiari festiu vingudes d’arreu del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa