Tornaveu
La Mulassa de Montblanc compleix (6)40 anys

Per celebrar el 40è aniversari de la mulassa, l’entitat vol que enguany el bestiari, i concretament les mulasses catalanes, tinguin un gran protagonisme en aquest acte. Des de l’organització s’està treballant en dues alternatives: una cercavila pels carrers de la Vila, o en el cas que la situació sanitària ho desaconselli, un espectacle a la plaça de Sant Francesc que compti amb la participació de totes les colles convidades. De moment ja està confirmada la presència de les mulasses de Vic i Lloret de Mar i el Senglar de l’Espluga de Francolí.

L’Assocaciació d’Amics dels Gegants de Montblanc també ha iniciat una campanya per tal que els montblanquins reservin i adquireixen reproduccions en goma de la figura. Com a cloenda dels actes de celebració, la mulassa formarà part del seguici del 33è Aplec Internacional d’Adifolk, previst a l’Alguer entre el 24 i 26 de setembre.

La mulassa més antiga documentada de Catalunya

La primera referència de la mulassa es remunta al 1381, quan pertanyia al gremi de blanquers i pelleters. La figura original, de pell, era sostinguda per dues persones i muntada per un cavaller. Del cap, format per un esquelet autèntic, en sortia foc. La recuperació de la figura, 600 anys més tard, va incentivar la creació d’altres figures d’imatgeria montblanquines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa