Tornaveu
La gran festa anual del bestiari festiu escalfa motors

Hi haurà una gran cercavila pels carrers d’Igualada, a la qual estan convidades diferents colles federades. S’exhibiran 5 figures de bestiari festiu, una mostra representativa que serà escollida segons el criteri territorial i de diversitat de tipologies.

Les bèsties participants hauran de ser plantades al matí i es farà una cercavila tranquil·la (sense foc) al migdia. El foc arribarà a la tarda amb una altra cercavila, i en acabar la gala del Festivitas Bestiarum es farà una encesa de lluïment per part de les colles participants.

Nova edició dels Premis BEST

I la Festivitas Bestiarium no es pot desvincular dels premis BEST. Un guardó que premia colles que hagin organitzat alguna activitat significativa, original, extraordinària o diferent, o bé que celebri alguna efemèride de l’entitat o d’una bèstia. Per ser valorat cal presentar el projecte als Premis BEST abans del 4 de novembre. El Jurat valorarà de tots els projectes presentats la seva singularitae, qualitat i solidesa, la seva trajectòria en cas de celebracions anuals, la incidència vers la societat, la capacitat per aportar idees originals i innovadores, la incorporació d’iniciatives solidàries, així com l’aportació d’elements que fomentin la conservació, pervivència i/o recuperació de tradicions.

Els Premis BEST es van convocar per primera vegada l’any 2014 amb l’objectiu de donar un reconeixement públic a aquells projectes singulars de les entitats que formen part del món del bestiari festiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa