Tornaveu
‘Històries gegants’, nou programa del canal 33 sobre imatgeria popular

La cultura popular és un espai d’enorme socialització i enriquiment personal. Aquest és el punt de partida del programa Històries gegants, presentat per la periodista i compositora Sara Roy, que aproparà als espectadors una petita mostra de les vivències que es viuen en el si de les colles geganteres i de bestiari festiu. Tots els capítols -a excepció del darrer, dedicat a la festa major de Vilafranca del Penedès- pivotaran entorn un concepte: la creació, la inspiració, la superació, l’amor, l’impuls i la lluita.

La producció d’Històries gegants ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, així com l’assessorament de Jan Gran, Xavier Cordomí, Amadeu Carbó, Maria Garganté, Bienve Moya, Montserrat Garrich i Carles Freixes.

El primer capítol (divendres 4, 22.15 h) s’endinsarà en el procés de creació de les figures a través de l’experiència del Moisès, que impulsa la construcció d’un nou drac a Calafell; d’una família del Vallès Oriental que es dedica professionalment a aquest àmbit; i també a la realització d’una bèstia pel Carnaval de Solsona que pugui ser portada per persones amb discapacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa