No tots els dracs que formen part de la imatgeria festiva popular són verds. N’hi ha d’altres colors. També n’hi ha amb un cap, amb dos, amb cinc… amb una o dues cues, amb faldilles… Un total de 50 dracs es presenten al llibre 50 dracs amb els textos de l’historiador de l’art vilanoví Heribert Massana i les il·lustracions de JuanolO, que es presenta el dijous 14 de maig a les 20h a la sala d’actes de la Casa dels Entremesos (Plaça de les Beates, 2), amb la presència dels autors i Cesca Mestres, l’editora del llibre.

El llibre és el tercer volum de la col·lecció Figures de festa. Prèviament el tàndem Massana i JuanolO ha publicat 100 gegants. Petita guia dels gegants de Catalunya i 100 Gegants Volum 2. Ara s’afegeix 50 dracs. Petita Guia dels dracs festius de Catalunya. Editades per El cep i la nansa són guies il·lustrades que pretenen apropar les figures més representatives del folklore català amb tot detall i amb petits mapes que ajudin a situar al territori d’on es pròpia cada figura d’imatgeria festiva. A més, cadascun dels llibres té una versió infantil, on les il·lustracions de JuanolO apareixen sense color per tal que els més petits de la casa les completin al seu gust. JuanolO ha publicat en editorials com ara La Galera, Tandem Edicions, o Editorial Galaxia, entre d’altres.

La iniciativa no s’atura aquí i en uns mesos la col·lecció s’ampliarà amb un quart passatger: un volum dedicat a les bèsties i feres més estranyes de la imatgeria popular catalana. De moment però és el moment de conèixer els dracs que formen part del ric patrimoni cultural català amb 50 dracs. L’acte de presentació a la Casa dels entremesos és d’entrada gratuïta i obert a tothom.

Podeu consultar tots els llibres de la col·lecció Figures de festa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa