Tornaveu
Festivitas Bestiarum, centre neuràlgic del bestiari català

És el punt de trobada de la millor imatgeria del país, lloc de reunió de la imatgeria popular del país disposada a commemorar el Dia Europeu del Bestiari Festiu. És el Festivitats Bestiarium, la gran festa del bestiari festiu que enguany arriba a la tercera edició, i que se celebrarà a Badalona el proper 19 de novembre en diversos escenaris de la ciutat. Per la seva ubicació en el calendari anual, esdevé la gran festa de cloenda de la temporada d’actuacions del bestiari festiu d’arreu del país, i enguany serà un homenatge a Alfons Udina, president de la federació mort el passar 12 de setembre fruit d’una llarga malaltia, i un dels principals impulsors del naixement del Festivitas Bestiarum.

Plantada de figures, ballada, cercavila, lluïments amb pirotècnia…, tot plegat amanit pel científic divulgador Dani Jiménez, conegut per les seves intervencions a La Partida de TV3, Tvist, Info-K, Dinàmiks del Súper 3 o ADN Max, i també amb un convidat de luxe, el meteoròleg badaloní Tomàs Molina, que serà nomenat Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 durant la gala.

En aquesta gran festa també es concediran els premis BEST, que reconeixen les millors iniciatives, entitats, empreses i institucions que envolten el món del bestiari. Entre les categories del premi, es reconeixen entitats, persones o empreses que hagin contribuït a la cultura popular i tradicional, en particular en l’àmbit del bestiari festiu. Però l’organització també vol premiar entitats federades per la seva tasca, i ha convidat les entitats a presentar les seves experiències, iniciatives i projectes per enriquir aquest món.

Organitzat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb Badalona Bèsties de Foc, l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella, podeu trobar tot el programa d’activitats del Festivitas Bestiarum, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa