Tornaveu
Festivitas Bestiarium manté viu el foc malgrat la Covid-19

El tret de sortida el donarà a les 11 h una plantada de figures de bestiari a la plaça del Tívoli, i a les 17h es podran tornar a veure les figures convidades: el Drac Tallot del Vendrell, el Borinot de foc, la Mulassa Feixuga, el Bou, el Drac, la Víbria, el Cabrot i el Cabrot petit, el Lleó i el Lleonet, l’Àliga i l’Aligueta i el Ball de Cavallets de la ciutat. I una hora després, es desplaçaran a la plaça de Pep Jai per fer les tradicionals ballades de lluïment amb pirotècnia. I malgrat les restriccions, es manté la gala d’entrega dels Premis BEST.

En començar la gala el Lleó del Vendrell farà un ball de lluïment i l’ambaixador 2021 del bestiari festiu, el cuiner Marc Ribas, prendrà el relleu del meteoròleg Martí Oliveras. Per primera vegada, la cerimònia es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari i es faran connexions en directe amb els finalistes i els premiats. S’entregaran guardons a tres entitats federades a l’Agrupació del Bestiari i, per l’altre, es lliuraran quatre premis a la societat: a un personatge públic, a una entitat, a una empresa i a un mitjà de comunicació.

“Hem encarat aquesta edició amb moltíssimes dificultats en l’àmbit organitzatiu, perquè d’entrada vam haver de fer un ajornament de data, i amb el temps hem vist que l’endarreriment ens ha permès poder celebrar actes que a finals de novembre eren impossibles. I hi ha hagut molt bona resposta per part de tota la població del Vendrell i de la comarca del Baix Penedès, que sí que tindran autorització per poder-se desplaçar”, explica a Tornaveu Mateu Tres, president Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Tres recorda que els actes de carrer es faran en un espai tancat amb aforament limitat, i celebra que “en menys d’un dia ja teníem cobert la meitat de l’aforament per a la gala. Això vol dir que hi ha moltes ganes per part de la població que la cultura torni a sortir al carrer”, reflexiona. Aquesta edició també tindrà un record per a les víctimes de la pandèmia. Durant el Festivitas Bestiarum dedicarà un espai a aquelles persones que formaven part d’alguna colla de cultura popular i que malauradament han marxat a causa de la pandèmia.

Més enllà de la celebració del festival, Mateu Tres reconeix que “la cultura popular ha quedat molt tocada, en el sentit que no celebrar activitats fa que es desvirtuïn determinades celebracions i que alguns col·lectius perdin massa social, perquè la gent es va desvinculant dels projectes i anem perdent valor també de persones que fan la tasca desinteressada”, argumenta el president de l’Agrupació, que també alerta que “no organitzar activitats fa que moltes subvencions no es puguin ni tan sols demanar, de manera que les entitats es troben cada vegada més ofegades”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa