Tornaveu
El Taratour, la gimcana per conèixer la imatgeria festiva de Tàrrega

Conèixer la imatgeria festiva de Tàrrega, i de passada també alguns indrets emblemàtics de la ciutat, de manera divertida i innovadora. Aquest és l’objectiu de la gimcana El Taratour, organitzada per l’Associació Cultural Guixanet. Amb aquesta proposta, l’entitat targarina ha trobat una alternativa a la popular Nit del Tararot, cancel·lada en compliment de les mesures de prevenció contra la pandèmia.

Els participants en la gimcana, pensada per a tots els públics, hauran de seguir les instruccions que es mostraran en una aplicació web. L’objectiu del joc, que té una durada estimada de dues hores, és descobrir quin element folklòric s’amaga en catorze punts cèntrics de la capital de l’Urgell.

La gimcana s’emmarca en la Festa Major de Tàrrega, que compta amb un protagonisme destacat dels col·lectius de cultura popular. Guixanet també s’ha responsabilitzat de la mostra de balls folklòrics de Tàrrega l’Eixida, i la rèplica infantil l’Eixideta, que compta amb la participació de les escoles de la ciutat, organitzada enguany, per prudència, via xarxes socials. El grup BAT, amb l’organització d’un espectacle de foc i la representació teatral Casats per amor a la festa, també té un gran protagonisme en el programa.

Altres activitats destacades de la festa major seran els concerts, que tindran Clara Peya com a cap de cartell, i les celebracions del tradicional ofici de les Santes Espines i l’ofrena a la Mare de Déu de l’Alba, patrona de la ciutat.

Algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia al web de l’Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa