Tornaveu
El seguici popular de les Festes del Tura fa força per consolidar-se

I és amb aquest objectiu que Àlvar Borrell i Dani López, impulsors del Seguici, han posat en marxa un projecte de revisió d’aquest Seguici, que compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura, però que necessita un impuls extra per poder arribar a ser realitat.

A través de la plataforma de mecenatge Tot Suma, miren d’aconseguir 2.500 euros per dur a terme dues accions. La primera, la creació de l’Orquestra Tradicional del Tura: “Les figures del Seguici són d’un gran valor històric i artístic. Volem posar un acompanyament musical a la seva alçada amb una formació completament nova i creada per a l’ocasió: l’Orquestra Tradicional del Tura”, s’anuncia a la plataforma. A més, el compositor Dani López arranjarà cadascuna de les peces i dirigir una formació de 17 músics, amb gran presència d’olotins (per reivindicar el talent local) i d’instruments tradicionals. A l’Orquestra Tradicional del Tura hi haurà flabiol tradicional, cornamusa, tible, tarota, trompeta, fiscorn, trombó, tuba, timbal redoblant i tabal fondo. Una sonoritat propera a la que ens ofereix la cobla de sardanes, però amb nous matisos provinents de la tradició.

I el segon repte és la revisió de la posada en escena dels elements del Seguici. I és que segons els seus impulsors, fer valdre les figures exigeix aconseguir una sonoritat treballada, però també la qualitat del vestuari dels portadors i del ball de les figures. El coreògraf Àlvar Borrell redefinirà els elements coreogràfics per poder esprémer al màxim la personalitat de les peces, i treballar una posada en escena que asseguri un model que es pugui mantenir durant els pròxims anys.

La finalitat de la proposta no és convertir el seguici en una reproducció del que podria haver estat el seguici al segle XVIII, sinó quelcom contemporani, amb una formació singular i amb unes noves peces d’imatgeria; amb la possibilitat de poder-ne incorporar de noves.

I més enllà de l’edició del 2021, els seus impulsors es plantegen en un futur poder enregistrar totes les peces, així com recuperar o restaurar alguna de les peces de faràndula històrica de la ciutat per incorporar-la al Seguici en pròximes edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa