Tornaveu
El projecte Bestiari 3D, una aposta social i educativa inclusiva
Una plaça bestial!, o com apropar la cultura tradicional i popular als centres escolars i a les persones amb diversitat funcional utilitzant la tecnologia immersiva. Aquesta és la proposta que llança Bestiari 3D, un projecte inclusiu de Realitat Virtual que impulsa l’Agrupació del Bestiari amb suport de la Fundació Pinnae, i que de fet, ha estat guardonada en la quarta Convocatòria d’Impuls pel Territori, una línia d’ajuts destinada a les persones de la Vegueria Penedès.

I en què consisteix el projecte? A través d’unes ulleres de Realitat Virtual es proposa ubicar l’usuari un dia de Festa Major en cada una de les places més emblemàtiques de Vilafranca del Penedès amb l’objectiu de donar a conèixer les seves figures d’imatgeria festiva. Una de les finalitats del projecte és aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies per donar resposta a les dificultats que puguin tenir les persones amb diversitat funcional a l’hora de tenir un coneixement més profund sobre la cultura popular del seu municipi.

Per altra banda, el projecte posa el focus en els estudiants de cicle superior de les escoles de cadascuna de les localitats participants, cercant despertar la seva sensibilitat envers la cultural local, així com fomentar la cohesió social.

I com s’articula Una plaça bestial!? En una primera fase es desenvoluparà una aplicació i es crearan una sèrie de continguts audiovisuals per nodrir la proposta immersiva. En la segona fase, s’organitzaran sessions presencials en cadascun dels municipis escollits amb els alumnes dels centres educatius perquè provin l’experiència proposada amb unes ulleres de Realitat Virtual.

La Convocatòria d’Impuls pel Territori ha comptat amb l’assessorament i valoració dels projectes per part de la Fundació Pere Tarrés, seguint els criteris i requisits establerts a les bases, els quals s’alineen amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa