Tornaveu
El foc i els diables s’encabronen a Sant Cugat

La primera bèstia de foc de Diables de Sant Cugat, el Boc, nascuda el 2015, serà la protagonista de la quarta edició de l’Encabronada dels Diables, que se celebrarà a la ciutat entre el 4 de maig i el 6 de maig, amb activitats per a tota la família. La festa l’organitzen els Diables de Sant Cugat, una entitat creada l’any 1990 amb la intenció de reunir tots aquells joves i adults que aspiraven a apropar la cultura del foc als carrers de la ciutat.

Així, el Parc de Ramon Barnils es convertirà en punt de referència de la cultura popular, amb tota mena de propostes per apropar més la cultura del foc i dels Diables als santcugatencs. Hi haurà correfoc, i enguany el Boc estarà acompanyat de la Momerota de Mataró, la Cuca de Castellbisbal, La Garrifera de La Garriga, El Ratpenat Infernal de Malgrat de Mar, La Víbria de Casteller del Vallès. Tot plegat, acompanyat per colles de tabalers. Però tampoc no hi faltarà un Espai gastronòmic, amb foodtrucks o caravanes de menjar i taverna (al Parc de Ramon Barnils); el Mercat Medieval (a La Rambla del Celler i Plaça de la Vila), amb productes artesans i alimentació; i l’Espai infantil (al Parc de Ramon Barnils La Rambla del Celler i la Plaça de la Vila).

Pel que fa a les activitats de l’Encabronada, les propostes començaran divendres a les 18.30h hores amb el retruc d’inici al Parc de Ramon Barnils, que anirà seguit de salutacions dels personatges de l’Encabronada, una cercavila fins al Pont de Can Vernet, on a les 20.45h tindrà lloc l’espectacle El despertar del Boc, un espectacle de foc al pont de Can Vernet, amb l’actuació itinerant a càrrec de les Diablesses, els Tabalers, els Caparrots i els Trabucaires de Sant Cugat. Diverses actuacions musicals acomiadaran el primer dels tres dies festius. L’endemà, a les 11:30h a la Plaça de la Vila es reuniran les bèsties de les colles convidades. Entre altres activitats, hi haurà la quarta edició del Percufoc, un concurs de percussió amb colles de Diables d’arreu de Catalunya. De nou, a les 20.45h se celebrarà l’Encabronada pròpiament dita, és a dir, un correfoc amb les bèsties de les colles convidades. La nit acabarà amb un concert per a tots els públics del grup especialista en versions The killing Hits.

Per acabar diumenge 6 de maig, entre moltes més activitats hi haurà la festa de l’aigua a la plaça Ramon Barnils de 12h a 13h i de 16.30h a 18:30h, que promet que tothom qui assisteixi es remulli amb els inflables d’aigua, i a les 18:30h hi haurà el crit final, una traca de més de 200 metres com a fi de festa.

Com a imatges hi ha el programa d’activitats que de manera més detallada exposa un programa ple de foc, ball i percussió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa