Tornaveu
El Festivitas Bestiarum premia les trajectòries de Jan Grau, la Tradillibreria, festes.org i el projecte inclusiu de la Cooperativa Coopgròs
Èxit absolut del Festivitas Bestiarum, festa de referència del bestiari festiu català organitzada per l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. La jornada ha comptat amb la tradicional gala dels Premis BEST 2019, que ha reconegut les trajectòries del folklorista Jan Grau, de l’empresa Tradillibreria i del portal d’informació festes.org. La Cooperativa Coopgròs també s’ha endut un guardó pel projecte inclusiu Treu la teva bèstia. A més, també s’ha reconegut la feina de l’Associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, el Ball de Diables de Mataró i l’Associació Veïnal Vall de l’Arrabassada i Músics de Tarragona.

La ciutat de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, s’ha omplert de dracs, grius, aus i diverses bèsties festives per celebrar el Festivitas Bestiarum. Aquesta festa de referència del bestiari festiu català ha arribat a la seva sisena edició, i serveix com a cloenda de la temporada forta d’activitats de les entitats pertanyents a l’Agrupació del Bestiari. A més, cada any s’organitza pels volts del 24 de novembre per commemorar el Dia Europeu del Bestiari Festiu.

La jornada ha aplegat més de 300 persones, i ha comptat amb una cercavila i amb la gala dels Premis BEST 2019. Aquests guardons volen reconèixer la trajectòria d’entitats i persones per la seva tasca a favor de la imatgeria catalana. L’entrega de premis ha tingut lloc al paranimf de la Universitat de Cervera a les 18.30h, i ha estat conduïda per l’humorista Peyu.

En la categoria de premis a la societat, s’han reconegut les trajectòries del folklorista Jan Grau, de l’empresa Tradillibreria i del portal d’informació festes.org. La Cooperativa Coopgròs també s’ha endut un guardó pel projecte inclusiu Treu la teva bèstia, una iniciativa que promou la creació de figures de bestiari entre els joves.

En la categoria de premis a les entitats, adreçada a aquelles colles que formen part de l’Agrupació del Bestiari, han estat guardonades l’Associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, el Ball de Diables de Mataró i l’Associació Veïnal Vall de l’Arrabassada i Músics de Tarragona. Durant l’acte també s’ha presentat el nou ambaixador del bestiari festiu del 2020, el meteoròleg de RAC1 Martí Oliveras.

La traca final de la jornada ha estat l’encesa de lluïment, protagonitzada per deu bèsties d’arreu de Catalunya: el Drac Ceballot de Montornès del Vallès, la Godra – Quimera de Caldes de Montbui, el Drac Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, el Garot de l’Arboç, el Drac Kalium de Cardona, el Griu de Tarragona, l’Au Fènix del Poblenou (Barcelona), el Drac de Vilafranca del Penedès, la Nicaseta de Catllar i el Bestiari de Carranquers de Cervera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa