Tornaveu
El Festival d’Enceses de Bestiari escalfa motors

L’excepcionalitat de la crisi sanitària per la Covid-19 ha colpejat durament tots els àmbits de la vida i l’activitat social, també la cultura. Però a poc a poc es comença a aixecar el vol, i tot i les cauteles per la situació canviant i la incertesa, la cultura popular torna a esclafar motors per a un estiu que de ben segur que serà diferent, però la flama de la festa tornarà a encendre’s abans o després.

En aquest sentit, el Festival d’Enceses de Bestiari d’Artesa de Lleida, que enguany arribarà a la dotzena edició, ha obert inscripcions amb l’esperança que es pugui dur a terme el pròxim 4 de juliol. El festival pretén “estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble”, explica l’organització. La trobada coincideix amb la 15a exhibició d’enceses de bestiari de foc dels Països Catalans, en la qual també hi participaran les colles del festival.

Com és tradició, les inscripcions es van obrir el dia de Sant Jordi, i el termini finalitza el pròxim 23 de maig. Les colles que vulguin participar en el procés de selecció –se seleccionaran cinc colles- han d’inscriure’s enviant quatre fotografies o dos vídeos a l’adreça electrònica [email protected] i els seleccionats es coneixeran el primer de juny. En la tria de les colles participants, el jurat, integrat per personalitats del món del bestiari, valorarà la posada plàstica de l’encesa i la bèstia en combinació amb el foc, el ball de protocol i escenificació, els colors, el tipus de pirotècnia i la durada de l’encesa.

De moment, doncs, l’organització tira endavant amb la perspectiva de poder celebrar la trobada, però remarca que “a mesura que s’acosti la data i veiem com evoluciona la situació, les mesures que prenen les diferents administracions públiques i com ens afecta, es prendrà la decisió més adient per l’interès general i sobretot per la salut pública”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa